Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

2.500 χρόνια απο τη Μάχη του Μαραθώνα 2010

Περίπου μήκος 8 χιλιομέτρων θα έχει η σειρά των 12.500 δρομέων, που την Κυριακή 31 Οκτωβρίου θα τρέξουν στον Διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνα;.
Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Έτσι, ο ΣΕΓΑΣ είχε αρχίσει από πέρσι μεγάλη προσπάθεια για να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη φορά και τα κατάφερε.
Πέρσι είχαν τρέξει περί τους 4.500 δρομείς. Συνολικά φέτος, μαζί μ εκείνους, που θα μετάσχουν στους αγώνες των 5 και των 10 χιλιομέτρων, οι συμμετοχές φθάνουν τις 21.000!!
Εκπληκτικός αριθμός για την Ελλάδα, ο οποίος δεν έχει πολλά περιθώρια για να αυξηθεί αρκετά. Και τούτο, διότι, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, το Παναθηναϊκό Στάδιο και ο χώρος δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.
Παρά ταύτα, στόχος της οργανωτικής επιτροπής, όπως τον έθεσε ο πρόεδρός της, Κώστας Παναγόπουλος, είναι στις μελλοντικές και επετειακές διοργανώσεις να διατηρηθούν αυτοί οι αριθμοί.
"Και η προσπάθειά μας αρχίζει από την εφετινή διοργάνωση, με την παροχή όλων των απαιτούμενων υπηρεσιών στους δρομείς" τόνισε.
Ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης είναι περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το ποσό θα καλυφθεί από το παράβολο συμμετοχής των αθλητών και τις χορηγίες.  

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια