Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

Ο Παναθηναϊκός ηταν στο... καναβάτσο ένα ημίχρονο. Στο δεύτερο έβγαλε πάθος, ψυχή, τσαμπουκά, ποιότητα και το γύρισε! Ο Σισέ με 2 γκολ ήταν ο βασιλιάς του ντέρμπι το οποίο βάφτηκε πράσινο (2-1)!
Έκπληξη με Πλεσί
Για πρώτη φορά παραμονή αγώνα ο Νίκος Νιόπλιας δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Φαινόταν πως κάτι... έκρυβε και τελικά φύλαγε μια έκπληξη στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτή ήταν η επιλογή του Πλεσί για τον άξονα της μεσαίας γραμμής αντί του Σιμάο(σε άθλια ψυχολογική κατάσταση μετά τον χαμό του αδερφού του) και του Καραγκούνη. Παράλληλα, ο Κοζανίτης τεχνικός πήρε το ρίσκο με τον Καντέ που έχει να αγωνιστεί περίπου ένα μήνα αντί του Σαριέγκι.

Κάτω από τα δοκάρια ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Μπουμσόνγκ κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Πλεσί και Ζιλμπέρτο τα αμυντικά χαφ, ο Κατσουράνης σε ρόλο επιτελικού, αριστερό «φτερό» ο Χριστοδουλόπουλος, δεξιά ο Γκοβού και κορυφή ο Σισέ στο 4-2-3-1.

Με πετυχημένη συνταγή

Στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» τα πράγματα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα, καθώς η εικόνα του Ολυμπιακού στα τελευταία ματς ήταν ικανοποιητική και ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν άλλαξε την πετυχημένη συνταγή.

Ο Πάρντο διατήρησε την θέση του κάτω από την εστία. Τοροσίδης δεξιά, Ραούλ Μπράβο αριστερά και ο Παπαδόπουλος με τον Μέλμπεργκ στο κέντρο της άμυνας. Ντουντού και Ιμπαγάσα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό χαφ ο Ριέρα, δεξιά ο Φετφατζίδης. Ο Φουστέρ σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-4-1-1 ο Μιραλάς.

One... Miralas show

Σύμφωνοι, το γκολ... ποίημα του Μιραλάς ήταν αυτό που χώρισε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους. Ο Βέλγος που είχε χτυπήσει το... καμπανάκι στην άμυνα του Παναθηναϊκού, χόρεψε τους «πράσινους» και εκτέλεσε τον Τζόρβα.

Η διαφορά των δύο «αιωνίων» στο πρώτο μέρος, όμως, δεν ήταν μόνο αυτή. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πλάνο στο παιχνίδι τους, τρεξίματα στην μεσαία γραμμή, καλή κυκλοφορία της μπάλας και συνοχή. Και αυτό φαινόταν. Όπως είχαν σε πολύ καλό βράδυ τον Ριέρα που δημιουργούσε ρήγματα από αριστερά, καθώς ο Γκοβού δεν βοηθούσε σχεδόν ποτέ τον Βύντρα.

Τι είχε να αντιπαρατάξει ο Παναθηναϊκός; Πάθος, σκληράδα και εκλάμψεις του Λάζαρου και του Σισέ που δεν κατέληξαν στα δίχτυα. Κατά τα άλλα... άπειρα λάθη στην μεσαία γραμμή και κυρίως αμυντική λειτουργία στον άξονα του κέντρου που έμοιαζε από κάπου να... μπάζει. Ο φιλότιμος Πλεσί δεν έφτανε για να καλύψει τον... εξαφανισμένο Κατσουράνη και τον Ζιλμπέρτο. Εκτός παιχνιδιού ο Γκοβού.

Το τρελό... ξεχρέωμα του Σισέ!

Μαρίνος αντί Γκοβού και Γκαρσία στην θέση του Κατσουράνη. Αυτές ήταν οι αλλαγές του Νίκου Νιόπλια στην ανάπαυλα με στόχο να ανέβει η ομάδα του. Ο Μαρίνος πέρασε δεξιά αντί του Γάλλου, ο Γκαρσία πήγε αριστερά, με τον Χριστοδουλόπουλο να παίζει πίσω σπό τον Σισέ. Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και απείλησε αρχικά με τον Λάζαρο.

Τα νέα πρόσωπα αλλά και η μετατόπιση του Χριστοδουλόπουλου στην φυσική του θέση, έκαναν το «τριφύλλι» πιο πιεστικό και στο 57' το ΟΑΚΑ πήρε... φωτιά! Ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε υποσχεθεί από πέρυσι ότι κάτι... χρωστάει στον Ολυμπιακό! Απόψε στο ΟΑΚΑ, μέσα σε ένα... τρελό πεντάλεπτο ξεχρέωσε και μάλιστα εις διπλούν, φέρνοντας το ματς τούμπα!

Πάρε-βάλε από τον «Χριστοδουλό» από δεξιά, πλασέ του Γάλλου, 1-1 στο 57'! Αυτή ήταν η «πράσινη» αρχή γιατί πέντε λεπτά αργότερα πάλι από μαγική πάσα του Λάζαρου και σπάσιμο του Γκαρσία, ο Σισέ πήρε το πέναλτι και την αποβολή από τον Αβραάμ! Η μπάλα στο πλεκτό, απόλυτη ανατροπή!

Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός με παίκτη λιγότερο και ο Παναθηναϊκός με... σούπερ ψυχολογία ήταν αδύνατο να αλλάξει κάτι. Οι «πράσινοι»
κράτησαν εύκολα αν και θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δείκτη του σκορ.

MAN OF THE MATCH: Τα μεγάλα ματς είναι φτιαγμένα για τους μεγάλους παίκτες. Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ένας από εκείνους τους ποδοσφαιριστές που ζει και αναπνέει για αυτά τα παιχνίδια. «Εκτελεί» για την ισοφάριση τον Πάρντο, κερδίζει το πέναλτι και δεν αστοχεί, βάζοντας μπροστά το «τριφύλλι». Ο πανηγυρισμός του και στα δύο γκολ έδειχνε πόσο πολύ το ήθελε! Είναι ο μεγάλος ηγέτης αυτής της ομάδας.

Το ήθελε σαν... τρελός για τον κόσμο. Για να τους ανταποδώσει. Για αυτό και στο τέλος του ματς έφυγε... σφαίρα για το πέταλο και έγινε «ένα» με τον κόσμο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Παιχνίδι βγαλμένο από τα ποδοσφαιρικά όνειρα που έκανε το καλοκαίρι περιμένοντας να επιστρέψει από τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος παίζοντας από την αρχή του δευτέρου μέρους πίσω από τον Σισέ έκανε... παπάδες. Έφτιαξε το πρώτο γκολ με εξαιρετική ατομική ενέργεια και... σερβίρισμα στον Σισέ, από δική του μπαλιά... μαχαιριά προήλθε το πέναλτι πάνω στον Σισέ. Φανταστικό παιχνίδι από τον 24χρονο μέσο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τα τραγικά λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού και στα δύο γκολ του Σισέ. Τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλος πέρνουν... απουσία, μιας και ο Γάλλος ήταν ολομόναχος και έκανε την ζημιά στους «ερυθρόλευκους». Στο πρώτο ευθύνεται και η αριστερή πτέρυγα, καθώς... τρυπάει και δίνει την ευκαιρία στον Χριστοδουλόπουλο να βγάλει μόνο του τον Γάλλο επιθετικό.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο τρόπος που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός το ματς στο δεύτερο μέρος. Λες και είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο. Το πλήρωσε, έχασε το προβάδισμα και με την αποβολή του Αβράαμ δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή διαιτησία από τον Τάσο Κάκο που προσπάθησε να κόψει το... καρπούζι στη μέση. Σε κάποιες φάσεις εκνεύρισε την κερκίδα με κάποες... ανάποδες υποδείξεις. Σωστή υπόδειξη πέναλτι και κόκκινη στον Αβραάμ για την ανατροπή πάνω στον Σισέ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Χάρη σε μία από τις μάγκικες ανατροπές που έχει κάνει, ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ελληνικό «classico». Βγάζοντας στο γήπεδο, πάθος, ψυχή, τσαμπουκά. Ο Ολυμπιακός ναι μεν ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη παρουσιάστηκε αγνώριστος και πλήρωσε τα τραγικά λάθη της άμυνας του. Ο Σισέ τον... τιμώρησε και έφερε το «τριφύλλι» σε απόσταση αναπνοής(-1) από την κορυφή. Οι παίκτες του Νιόπλια είχαν εκείνο που ζητούσαν οι οπαδοί με το πανό τους στο πέταλο των οργανωμένων. Ψυχή μαχητική!

mantatanews

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια