* Σε γυάλινο βάζο τοποθετούμε χοντρό αλάτι και φύλλα δάφνης. Το χρησιμοποιούμε για να αλατίζουμε κοκκινιστό κρέας.
* Φτιάξτε σακουλάκια τούλινα από μπομπονιέρες. Βάλτε μέσα φύλλα δάφνης, ξύλο κανέλας και ό τι άλλο μπαχαρικό ταιριάζει στο φαγητό που μαγειρεύεται. Δέστε το με φύλλο από φρέσκο κρεμμυδάκι και αφήστε το να βράσει, αφήνοντας τη μυρωδιά του να διαρρεύσει...
* Σπάστε ένα κλαράκι δάφνης και δώστε το μισό στον αγαπημένο σας για να σας είναι πιστός!!!
* Φτιάξτε σακουλάκια τούλινα από μπομπονιέρες. Βάλτε μέσα φύλλα δάφνης, ξύλο κανέλας και ό τι άλλο μπαχαρικό ταιριάζει στο φαγητό που μαγειρεύεται. Δέστε το με φύλλο από φρέσκο κρεμμυδάκι και αφήστε το να βράσει, αφήνοντας τη μυρωδιά του να διαρρεύσει...
* 'Οταν βράζετε κουνουπίδι ή μπρόκολο ρίξτε στο νερό 2 φύλλα δάφνης για να μειωθεί η μυρωδιά.
* Στα ξερά σύκα και τις σταφίδες ακουμπήστε επάνω τους φύλλα δάφνης για να φύγουν τα ζωύφια. * Εάν θέλετε να έχετε καστανά ή μαύρα γυαλιστερά μαλλιά κοπανίστε δαφνοκούκουτσα, ρίχτε σε αγουρέλαιο και αφήστε τα στον ήλιο για 1 μήνα. Όταν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σουρώστε λίγο μέσα από λινό πανί και κάντε εντριβή στις ρίζες των μαλλιών σας. Μετά λουστείτε κανονικά αφού περάσει περίπου 1 ώρα.
* Στα ξερά σύκα και τις σταφίδες ακουμπήστε επάνω τους φύλλα δάφνης για να φύγουν τα ζωύφια. * Εάν θέλετε να έχετε καστανά ή μαύρα γυαλιστερά μαλλιά κοπανίστε δαφνοκούκουτσα, ρίχτε σε αγουρέλαιο και αφήστε τα στον ήλιο για 1 μήνα. Όταν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σουρώστε λίγο μέσα από λινό πανί και κάντε εντριβή στις ρίζες των μαλλιών σας. Μετά λουστείτε κανονικά αφού περάσει περίπου 1 ώρα.
* Σπάστε ένα κλαράκι δάφνης και δώστε το μισό στον αγαπημένο σας για να σας είναι πιστός!!!
0 Σχόλια