Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Άνθρωποι ....που χειροκροτήσανε!

* Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Αν η αξία ενός επαγγελματία κρίνεται από το πώς καθρεπτίζεται ο ίδιος στο σινάφι του, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αποτελεί μια σίγουρη καλλιτεχνική μετοχή στο χρηματιστήριο της καλής κωμωδίας, με μια ποιότητα ταλέντου κι ένα ερμηνευτικό ιδιόχρωμα που παραπέμπει στους παλιούς μεγάλους του είδους.
Φέτος το καλοκαίρι, ύστερα από ένα χειμώνα εκούσιας αποχής από τα καλλιτεχνικά μας πράγματα, ο 39χρονος ηθοποιός επέστρεψε ως πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου στο ρόλο της
ταμπεραμεντόζας "Λυσιστράτης" του Αριστοφάνη, ισορροπώντας με αξιοθαύμαστο τρόπο το ταλέντο του πάω στις δεκάποντες γόβες του ρόλου του.
Με το λόγο του να γκελάρει κατευθείαν στη χιουμοριστική υπόφυση του συνομιλητή του, κέρδισε και το φετινό προσωπικό του στοίχημα, με το κατάμεστο θέατρο της Επιδαύρου να τον αποθεώνει.

* Στεφανία Γουλιώτη
Τελειομανής, εργατική και αυστηρή με τον εαυτόν της, η 30χρονη ηθοποιός που με την εκάστοτε σκηνική της παρουσία αξιοποιεί και δικαιολογεί όλες τις ευκαιρίες που της έχουν δοθεί, παραδέχεται ότι: "Συνεχώς αισθάνομαι ότι με παρατηρώ και με κριτικάρω ό τι κι αν κάνω.
Με ταλαιπωρεί η τελειομανία μου και η εγκεφαλικότητά μου"
Έτσι, δουλεύοντας σκληρά και εν αντιθέσει με την κατά Πέτερ Στάιν σπασμωδική καθοδήγησή της το καλοκαίρι του 2007 στο ρόλο της Ηλέκτρας στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, φέτος η Στεφανία Γουλιώτη, στον ίδιο ρόλο στον ευριπίδειο "Ορέστη", σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, κατάφερε να κινηθεί σε εξαιρετικά χαμηλούς - και απαιτητικούς - ερμηνευτικούς τόνους και να καθηλώσει το κοινό της Επιδαύρου με την εξαιρετικά δουλεμένη τεχνική της.
"Κ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια