Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ρακέτες από ατόφιο χρυσάφι 2010

Πλουσιότερες κατά 90 εκατ. ευρώ έγιναν το τελευταίο έτος χάρη στις επιδόσεις τους και τα «χρυσά» συμβόλαια που υπέγραψαν με χορηγούς οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες στον πλανήτη, με τη? ρακέτα να προσφέρει τα πιο τρελά κέρδη.
«Νούμερο 1» στη λίστα των αθλητριών με τις υψηλότερες αποδοχές που καταρτίζει σε ετήσια βάση το οικονομικό περιοδικό Forbes είναι η Ρωσίδα τενίστρια Μαρία Σαράποβα, ενώ στο «τοπ 10» βρίσκονται τέσσερις ακόμη παίκτριες της αντισφαίρισης με τις αδελφές Ουίλιαμς να αποτελούν τα πιο ηχηρά ονόματα.
Ρακέτες από ατόφιο χρυσάφι
Τρεις θέσεις είναι πιασμένες από αθλήτριες του γκολφ, μία από τη διασημότερη οδηγό ράλι και η τελευταία από την πριγκίπισσα (όπως την αποκαλούν) του? πάγου. Σημειώνεται ότι το περιοδικό συγκέντρωσε τα χρηματικά έπαθλα, τα συμβόλαια, τις αμοιβές για αγώνες επίδειξης την περίοδο από τον Ιούνιο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2010.
Παρά τα σημαντικά προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια η Σαράποβα, επέστρεψε το 2010 στις νίκες και μάλιστα κατάφερε να υπογράψει με τη Nike 8ετές συμβόλαιο - μαμούθ που μπορεί να της αποφέρει έως και 70 εκατ. δολάρια!
Μέσα σε ένα έτος η 23χρονη Ρωσίδα, η οποία είχε σχέση με τον Λέοναρντ Τέιλορ - έναν νεαρό αθλητή που είχε σκοπό πρώτα να την παντρευτεί κι έπειτα να σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της (!) - κέρδισε 19,3 εκατ. ευρώ.
Πλουσιοπάροχα συμβόλαια Το βασικό εισόδημα της Σαράποβα, η οποία τραβάει τα βλέμματα χάρη στις τέλειες αναλογίες της (έχει ύψος 1,88 μ.), προέρχεται από τα συμβόλαια διαφήμισης, την πώληση δικαιωμάτων χρησιμοποίησης ονόματος, καθώς και από την παραγωγή δικής της γραμμής αθλητικών ενδυμάτων.
Στις επόμενες δύο θέσεις της κατάταξης βρίσκονται οι Σερένα και Βένους Γουίλιαμς, οι οποίες «καθάρισαν» το τελευταίο έτος 15,9 εκατομμύρια και 12,11 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.
Τον περασμένο Ιούνιο οι αδερφές κατέκτησαν το διπλό στο Ρολάν Γκαρός και τον 4ο συνεχόμενο τίτλο γκραν σλαμ στο διπλό. Είναι μόλις το 3ο ζευγάρι όλων των εποχών που έχει κατακτήσει το διπλό και στα τέσσερα γκραν σλαμ.
Σε ηλικία μόλις 4,5 ετών η Σερένα κέρδισε το πρώτο της τουρνουά. Ως την ηλικία των 10 ετών, είχε ήδη παίξει σε 49 τουρνουά και είχε νικήσει στα 46.
Τα φώτα της δημοσιότητας τραβά, ωστόσο, περισσότερο η Βένους, όχι τόσο χάρη στις επιδόσεις της αλλά στο προκλητικό της ντύσιμο στο τερέν.
Πρόσφατα φόρεσε έναν τύπο δαντελωτού κορσέ και σορτς στο χρώμα του δέρματος, κόβοντας κυριολεκτικά την ανάσα των θεατών. Εξάλλου, όπως η ίδια υποστηρίζει, το ένδυμα έχει να κάνει με την «ψευδαίσθηση»...
Κατά 9,5 εκατ. ευρώ «φούσκωσε» το πορτοφόλι της η 28χρονη οδηγός ράλι Ντάνικα Σου Πάτρικ, η οποία στην ηλικία των 14 ετών κέρδισε τους πρώτους διεθνείς της βαθμούς με την Yamaha και μέχρι τα 16 της κατάφερε να πρωταγωνιστεί σε όλους τους αγώνες καρτ που συμμετείχε.
Εχοντας ως γούρι τον αριθμό «7» είναι η διασημότερη γυναίκα οδηγός που, όταν δεν είναι στην πίστα, παρακολουθεί επιδείξεις μόδας.
Πέμπτη στη σειρά με 7,63 εκατ. ευρώ έρχεται η Νοτιοκορεάτισσα «πριγκίπισσα του πάγου», Κιμ Γιου Να, που προκάλεσε ντελίριο στους συμπατριώτες της με την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στο καλλιτεχνικό πατινάζ αλλά και την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ. Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη προσωπικότητα στη χώρα της Απω Ανατολής.
Δυναμική επιστροφή
Ακολουθεί στη λίστα του Forbes με 6,3 εκατ. ευρώ η 40χρονη Σουηδέζα πρωταθλήτρια του γκολφ Ανίκα Σόρενσταμ και αμέσως μετά η Σέρβα τενίστρια και πρέσβειρα καλής θελήσεως της Unicef Ανα Ιβάνοβιτς με 5,67 εκατ. ευρώ. Δυναμικό comeback πραγματοποίησε τη φετινή σεζόν στα γήπεδα του τένις η Γελένα Γιάνκοβιτς. Η Σέρβα, την οποία απέρριψε η Reebok κι έχει πλέον χορηγό την κινεζική Anta, έβαλε στην τσέπη 4,17 εκατ. ευρώ.
Οι δύο τελευταίες θέσεις του «τοπ 10» ανήκουν σε αθλήτριες του γκολφ και συγκεκριμένα στην Αμερικανίδα Πόλα Κρέιμερ (4 εκατ. ευρώ) και τη Μεξικάνα Λορένα Οτσόα (3,93 εκατ. ευρώ).
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια