Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Όλη η Ευρώπη απεργεί!

Εκατομμύρια διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας
Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικρατεί αναβρασμός, καθώς οι πολίτες αντιδρούν στα σχέδια λιτότητας των κυβερνήσεων που προγραμματίζουν για το 2011.
Στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε διαδήλωση με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργάνων από όλη την Ευρώπη, ενώ δεν έλειψαν και τα
επεισόδια στα οποία συνελήφθησαν 130 εργαζόμενοι.

Και οι Ισπανοί όμως αντιδρούν στις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση Θαπατέρο. Για πρώτη φορά μετά από οχτώ χρόνια, πραγματοποιήθηκε γενική απεργία, με πάνω από δέκα εκατομμύρια εργαζόμενους να διαδηλώνουν.

Στη Σλοβενία, ο δημόσιος τομέας απεργεί για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ στην Ιρλανδία οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αφορούν στην διάσωση κεντρικής τράπεζας της οποίας το κλείσιμο θα τινάξει την οικονομία στον αέρα.

Μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού έφτασαν οι διαδηλωτές στην Βαρσοβία με 5.000 διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα για τα μέτρα λιτότητας.

Δυναμικές κινητοποιήσεις για το ερχόμενο Σάββατο έχουν προγραμματίσει τα συνδικάτα στην Γαλλία, με τον Νικολά Σαρκοζί να έχει υποχωρήσει κατά ένα μέρος από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που είχε προγραμματίσει για τον προϋπολογισμό του 2011.
newsbeast.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια