Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βρείτε το χτένισμα που σας ταιριάζει

Αν θαυμάζετε τα υπέροχα χτενίσματα των λαμπερών σταρ και αναρωτιέστε γιατί σε σας δεν ταιριάζουν η λύση είναι απλή.
Μην αντιγράφετε απλά ότι σας αρέσει.
Επιλέξτε σωστά, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το σχήμα του προσώπου σας.
Μόνον έτσι θα πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα..............
...σαν της Angelina Jolie

Αν το πρόσωπό σας είναι τετράγωνο...
- Το ζητούμενο, σ' αυτή την περίπτωση, είναι να «μαλακώσετε» τις γωνίες. Αποφύγετε τα κουρέματα σε πολύ κάθετες φόρμες, γιατί έτσι δίνετε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο ευρύ μέτωπο και το πιγούνι. - Μακριά ή κοντά; Εσείς αποφασίζετε... Όποιο μήκος κι αν επιλέξετε, καλό είναι να περιβάλετε περιμετρικά το πρόσωπο με ασύμμετρες τούφες και μύτες που θα αμβλύνουν την εντύπωση του έντονου πιγουνιού. Τα μακριά κυματιστά μαλλιά θα κάνουν το τετράγωνο πρόσωπο να φαίνεται πιο γλυκό και αρμονικό... - Πειραματισθείτε με τις χωρίστρες, για να αποφασίσετε ποια σας πάει καλύτερα. Η χωρίστρα στη μέση «δένει» ιδανικά με τα μακριά σπαστά μαλλιά ή τις χαλαρές μπούκλες. Για να διαφοροποιήσετε τη γεωμετρία του προσώπου, επιχειρήστε μια χωρίστρα ελαφρώς στο πλάι, που θα μειώσει την... κάθετη αίσθηση.

...σαν της Jennifer Aniston
Αν το πρόσωπό σας είναι οβάλ...
- Κολακεύεται εξίσου από κάθε τύπο κουρέματος. Είναι από μόνο του αρκετά αρμονικό και δεν έχει ανάγκη από τρικ που θα του εξασφαλίσουν ισορροπία, αφού ήδη τη διαθέτει. - Μπορείτε να υιοθετήσετε όποιο στυλ θέλετε. Τόσο τα πολύ κοντά κουρέματα όσο και τα καρέ, μονοκόμματα ή ασύμμετρα, σας ταιριάζουν εξίσου καλά. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά που τείνουν να μοιάζουν μάλλον μακρουλά. Σε αυτή την περίπτωση, προτιμήστε μια ασύμμετρη κουπ, που θα δώσει την αίσθηση ισορροπίας. - Ό,τι ισχύει για τα κουρέματα ισχύει και για τις χωρίστρες. Μια χωρίστρα στη μέση είναι η πιο κολακευτική. Κομψή για οβάλ πρόσωπα θεωρείται η χωρίστρα χαμηλά στο πλάι, με το μεγαλύτερο όγκο των μαλλιών συγκεντρωμένο στη μία πλευρά.
...σαν της Naomi Campbell
Αν το πρόσωπό σας έχει σχήμα καρδιάς...
- Στόχος σας εδώ είναι να δημιουργήσετε ισορροπία ανάμεσα στο πλατύ μέτωπο και το στενό πιγούνι. Το ζητούμενο εδώ είναι να υιοθετήσετε ένα στυλ που θα δημιουργεί εντύπωση στρογγυλάδας στην περιοχή του πιγουνιού, χωρίς να προσθέτει όγκο στην κορυφή του κεφαλιού. - Διατηρήστε το μήκος των μαλλιών μέχρι το πιγούνι ή, ακόμη καλύτερα, μέχρι τους ώμους. Προσπαθήστε να φορμάρετε τα μαλλιά με τις άκρες προς τα έξω, έτσι ώστε να «ισοφαρίζετε» το μυτερό πιγούνι. Τα μαλλιά με ελαφρύ κυματισμό είναι η ιδανική λύση. - Η χωρίστρα στο πλάι, σε συνδυασμό με ασύμμετρα κομμένες τούφες γύρω από το πρόσωπο, κάνει το μεγάλο μέτωπο να φαίνεται μικρότερο χωρίς να προσθέτει όγκο. Αποφύγετε τη χωρίστρα στη μέση: η απόλυτη ευθυγράμμισή της με το πιγούνι θα κάνει το πρόσωπο να φαίνεται ακόμη πιο μυτερό.
...σαν της Sophie Ellis Bextor
Αν το πρόσωπό σας είναι στρογγυλό...
- Αποφύγετε τα πολύ κοντά ή τα κουρέματα που προσθέτουν όγκο στα πλάγια. Εντείνουν ακόμη περισσότερο τη στρογγυλάδα, επιδεινώνοντας το πρόβλημα. - Φροντίστε το μήκος των μαλλιών σας να φτάνει τουλάχιστον μέχρι το πιγούνι. Προτιμήστε τις έντονες ασυμμετρίες, που δημιουργούν την ψευδαίσθηση της επιμήκυνσης, κάνοντας το πρόσωπο να μοιάζει αισθητά πιο λεπτό. - Συνηθίστε να κάνετε τη χωρίστρα στο πλάι, για να πετυχαίνετε οπτικά την εντύπωση ενός σχετικά πιο μακρόστενου προσώπου. Αν τα μαλλιά σας είναι σχετικά μακριά, μπορείτε άνετα να κάνετε χωρίστρα στη μέση, γιατί έτσι η προσοχή εστιάζεται πάνω από τα μάτια, με αποτέλεσμα το μήκος του προσώπου να φαίνεται μεγαλύτερο απ' όσο πραγματικά είναι.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια