Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οδοιπορικό Γρεγολίμανο - Λιχαδονήσια Ευβοίας

Αποφάσισα να φτάσω στην βόρεια άκρη της Εύβοιας, στο ακρωτήρι που λέγεται Κάβος Λιχάδας.. Σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να κατάγομαι από το νησί και να μην το έχω εξερευνήσει ακόμα, πέρα από τα κλασικά μέρη π.χ. Αγ. Άννα, Λιμνιώνας, Χιλιαδού.
Το νησί μας είναι τόσο όμορφο πραγματικά! Μια βόλτα στο Γρεγολίμανο θα σας πείσει. Μετά την Αιδηψό με κατεύθυνση προς Αγ. Γεώργιο Λιχάδος, περνάει κανείς από το Γρεγολίμανο, όπου βρίσκεται το Club Med, γνωστό ξενοδοχείο ξένης αλυσίδας (που παρεμπιπτόντως δουλεύει κυρίως με ξένους) και η απίστευτη ΙΔΙΩΤΙΚΗ παραλία του, όπου τα πεύκα φθάνουν κυριολεκτικά μέχρι τη θάλασσα και η χρυσή άμμος λάμπει. Εκεί ήταν ο παράδεισος!
Μια ονειρεμένη παραλία στην περιβόητη " χρυσή μύτη" (πρέπει να δείτε φωτογραφίες από google earth ή αεροφωτογραφίες), πεντακάθαρη μέσα έξω!
Στην αρχή μπορώ να πω ότι νευρίασα που είναι ιδιωτική αυτή η παραλία, σκέφτηκα "τι σημαίνει ιδιωτική παραλία, πώς είναι δυνατόν;;;", αλλά αν το ξανασκεφτεί κανείς ίσως και να είναι καλύτερα...
Η παραλία δεν είχε την παραμικρή πεταμένη γόπα, υπήρχαν ταμπέλες που έδειχναν ότι απαγορεύεται το κάπνισμα (λογικό μέσα σε ένα πευκοδάσος..), όλα ήταν τόσο καθαρά και περιποιημένα, υπήρχαν "διακριτικές παγίδες" για έντομα και ζωύφια με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να κάθεται στη σκιά των πεύκων και να απολαμβάνει τη θέα, τη φύση, τους θαλάσσιους σκιέρ, τους wind - serfers και τους δύτες. Και ενώ το γύρω τοπίο ήταν καμμένο από πυρκαγιά, παραδόξως το περιφραγμένο οικόπεδο - δάσος του ξενοδοχείου ήταν άθικτο και καταπράσινο.. Έτσι σκέφτηκα ότι αφού δεν τα προσέχουμε εμείς, καλύτερα να την έχουν εκείνοι την παραλία...αν είχε πέσει στα χέρια μας σίγουρα δεν θα ήταν έτσι..!
Επόμενη στάση Αγ. Γεώργιος Λιχάδας, παραδοσιακό ψαροχώρι, τίποτα το ιδιαίτερο μιας και ο σκοπός ήταν η Λιχάδα και τα Λιχαδονήσια!
Από τον Κάβο Λιχάδας σε παίρνει καραβάκι για κρουαζίερα στα Λιχαδονήσια, σύμπλεγμα 6 νησιών που αποκαλύφθηκαν από έκρηξη ηφαιστείου και σεισμό γι'αυτό και θα δείτε μαύρες πέτρες και ηφαιστειογενή πετρώματα. Η κρουαζιέρα απίθανη! Ο νεαρός "ξεναγός" και οδηγός του πλοίου έλεγε ιστορίες από την περιοχή, μέχρι και ναυάγιο του Β' παγκοσμίου πολέμου μας έδειξε στο βυθό της θάλασσας! Επάνω στο μεγαλύτερο από τα Λιχαδονήσια υπάρχουν ακόμη υπολείμματα από παλιές κατοικίες που εγκαταλήφθηκαν πριν από 40 χρόνια λόγω έλλειψης ρεύματος και νερού Υπάρχει επίσης πυκνή βλάστηση με ελιές και δέντρα που φθάνουν ως το κύμα. Με το τέλος της κρουαζιέρας σε αφήνουν στο beach bar Λιχαδονήσια, ένα περιποιημένο όμορφο beach bar με ξαπλώστρες, ομπρέλες, μουσικούλα, χταποδάκι και ουζάκι στη μέση του πουθενά και ο χρόνος σταμάτησε για λίγο! Ο περισσότερος κόσμος πηγαίνει εκεί από τα Καμένα Βούρλα και τον Αγ, Κωνσταντίνο (Βόλος) μιας και είναι απέναντι. Μου έκανε εντύπωση που είχε τόσο κόσμο και τόσα πολλά ιδιωτικά σκάφη... Ξέρουν κι άλλοι τον δρόμο για τον παράδεισο τελικά!
Το νησί μας είναι πανέμορφο! Σας προτρέπω να το εξερευνήσετε και θα εκπλαγείτε! Τέλος, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω να προσέχετε, να μαζεύετε τα σκουπίδια σας και να φροντίζετε να διατηρείτε τις παραλίες μας αγνές και όμορφες, χωρίς σκουπίδια, γόπες και πλαστικά μπουκάλια..
Επιστροφή στην πραγματικότητα λοιπόν! Καλή εβδομάδα σε όλους!
Εύα Καλαβρή
evia-logos

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια

  1. Τα μέρη μου... τελεια φύση και ομορφες διακοπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/8/19, 9:19 μ.μ.

    Η παραλια στο Γρεγολιμανο δεν ειναι ιδιωτικη. Απλα ειναι οντως πολυ προσεγμενη με αποτελεσμα να φαινεται ιδιωτικη και να μην πηγαινει κανεις. Πηγαινετε ελευθεραηπροσβαση γίνεται απο την παραλια της χρυσης ακτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή