Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας, στις Σπέτσες

Πλήθος «γαλαζοαίματων» στο γάμο Νικόλαου με ΤατιάναςΣτην ιστορική Μονή του Αγίου Νικολάου των Σπετσών από νωρίς ήταν όλα έτοιμα.
Στις 7.30 το βράδυ, δια θαλάσσης από το Πόρτο Χέλι, με το σκάφος της οικογένειας, «Αφροέσσα», έφτασε ο Νικόλαος, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, δια ξηράς, με μία ανθοστολισμένη άμαξα, έφτασε η νύφη Τανιάνα Μπλάτνικ έτοιμοι και οι δύο να
πουν το μεγάλο «ναι», σε ένα γάμο που επέλεξαν να τελέσουν στην Ελλάδα και στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.
Στο πλευρό τους οι δικοί τους άνθρωποι, οι γονείς και τα αδέλφια του γαμπρού, η οικογένεια της νύφης, οι αδελφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και της Αννας Μαρίας, αφενός η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας με τα παιδιά της, το διάδοχο του θρόνου Φελίππε με τη σύζυγό του Λετίθια και τις ινφάντες Κριστίνα και Έλενα και η πριγκίπισσα Ειρήνη και αφετέρου η βασίλισσα της Δανίας Μαγκρέτε και η αδελφή της πριγκίπισσα Βενεδίκτη, συνοδευόμενες από την πριγκίπισσα Μαίρη, σύζυγο του διαδόχου του θρόνου Φρέντερικ και του αδελφού του πρίγκιπα Χοακίμ.
Παρόντα ήταν επίσης μέλη πολλών βασιλικών οικογενειών, όπως ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαάκον, η διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας Βικτόρια με τον σύζυγό της και τα μικρότερα αδέλφια της, τη Μαντλέν και τον Καρλ Φιλίπ, ο διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας Βίλχελμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του Μαξίμα και ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας.
Το «παρών» έδωσαν και πολλοί φίλοι από το ευρωπαϊκό και ελληνικό τζετ σετ. Όσον αφορά τους Έλληνες καλεσμένους πρόκειται για τα πλέον γνωστά ονόματα της χώρας, αυτά των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Νιάρχου, Λιβανού, Παναγόπουλου, Κόβα, Καίσαρη, Στράτου, Λυκουρέζου και Ζωής Λάσκαρη καθώς επίσης και οι γονείς του υπουργού Πολιτισμού κ. Μαρίνος και Αιμιλία Γερουλάνου. Σύνολο 370 καλεσμένοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, εκ των οποίων οι μισοί περίπου είναι Έλληνες.Μεγάλοι απόντες «γαλαζοαίματοι» είναι ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, για λόγους υγείας, μετά την σχετικά πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στον πνεύμονα στην οποία υπεβλήθη, αλλά και η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας και ο διάδοχος του θρόνου Κάρολος με τη σύζυγό του Καμήλα - τους οποίους εκπροσώπησε ο πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ με τη σύζυγό του - για την επίσκεψη των οποίων δεν κρίθηκαν επαρκή τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, ένα σώμα που ξεπέρασε συνολικά τους 200 άνδρες τόσο από πλευράς ελληνικών αρχών, όσο και πρεσβειών και ιδιωτικής ασφάλειας των ίδιων των καλεσμένων.
Κουμπάροι του ζευγαριού είναι οι αδελφοί του Νικόλαου, Παύλος και Φίλιππος, τα τρία αδέλφια της Τατιάνας, Μπόρις, Ιγκόρ και Ατίλιο και ο παιδικός φίλος του Νικόλαου, Νάσος Θανόπουλος . Το μυστήριο τέλεσε ο μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.Η ιστορική Μονή του Αγίου Νικολάου, που χτίστηκε στις αρχές του 1800, - όπου ξεκίνησε στις Σπέτσες πρώτο από όλα τα νησιά η επανάσταση του 1821 - έχει ένα καμπαναριό που θεωρείται δείγμα αριστουργηματικής τέχνης, στολίστηκε εξωτερικά για την περίσταση με άνθη, φρούτα και κλαδιά θάμνων της ελληνικής γης και δύο μεγάλες ελληνικές σημαίες στην είσοδο. Με το Ναό να μην ξεπερνά σε χωρητικότητα τα 50 άτομα, οι διοργανωτές διαμόρφωσαν το χώρο σε πολλά «επίπεδα». Χρησιμοποίησαν τον εσωτερικό χώρο της Μονής και το προαύλιο του ναού για τους επίσημους προσκεκλημένους, τοποθετώντας οθόνες για την ταυτόχρονη προβολή του μυστηρίου και τον προαύλιο εξωτερικό χώρο της Μονής για τους ανθρώπους των ΜΜΕ, που ανέρχονταν σε 200, εκ των οποίων 120 ξένοι, κυρίως τηλεοπτικών συνεργείων και φωτορεπόρτερ - για τους οποίους έστησαν και μία ειδική εξέδρα, ώστε να μπορούν να απαθανατίσουν στιγμές από την προσέλευση των επισήμων. Οι διοργανωτές προέβλεψαν, στα όρια των περιορισμένων δυνατοτήτων του χώρου, και ένα μικρό κομμάτι με ειδικά κιγκλιδώματα για τους ...κοινούς θνητούς, πολλοί εκ των οποίων κάτοικοι του νησιού, που ήθελαν να πάρουν μία μικρή γεύση από την λάμψη ενός τέτοιου γκλάμορους γάμου.

Μετά την ολοκλήρωση του μυστηρίου οι νεόνυμφοι και οι προσκεκλημένοι τους μεταφέρθηκαν στο κτήμα Κουτσή στην Κουζουλού Σπετσών για την γαμήλια δεξίωση.

Τι λένε τα άστρα...για το γάμο Νικόλαου-Τατιάνας


Εκείνος είναι Ζυγός ειδικών ...προδιαγραφών, αφού στο γενέθλιο χάρτη του ξεχειλίζουν οι τάσεις ανεξαρτησίας, οι ιδιαιτερότητες και η ανάγκη διαφοροποίησης από τα τετριμμένα. Το ότι παρέμεινε για τόσα χρόνια ένας αμετανόητος μπον βιβέρ αρνούμενος να ενδώσει στις οικογενειακές πιέσεις που τον ήθελαν πιο «νοικοκύρη», είναι ενδεικτικό της εξαιρετικά έντονης επιρροής του Άρη και του Ουρανού, οι οποίοι κυριολεκτικά κάνουν ...πάρτι στο ωροσκόπιο του, «πιάνοντας» στις δαγκάνες τους τον Ήλιο, τον Ερμή αλλά και (ως αστρικοί) την Αφροδίτη και τη Σελήνη του Νικόλαου στην Παρθένο.και τους Διδύμους αντίστοιχα.
Και αστρολογικά είναι φανερό ότι θα του είναι εξαιρετικά δύσκολο να ακολουθήσει επί μακρόν ένα τρόπο ζωής περιορισμένο από υποχρεώσεις και πρωτόκολλα. Έχει μάθει να κάνει τα πράγματα με το δικό του τρόπο κι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, ο κόσμος να ...χαλάσει!
Η διέλευση του «ρεαλιστή» Κρόνου από το Ζυγό είναι μάλλον η κύρια αιτία της απόφασης του πρίγκιπα Νικόλαου να εγκαταλείψει το κλαμπ των εργένηδων, ωστόσο όταν ύστερα από δύο χρόνια ο πλανήτης θα αλλάξει ζώδιο αυτές οι πιέσεις θα φαντάζουν σαν μακρινό όνειρο και η διάθεση του για ...τρέλες θα ανακάμψει δριμύτερη.
Η Τατιάνα Μπλάτνικ φέρεται να έχει γεννηθεί στις 25/9/80 και αν αυτή η πληροφορία είναι ακριβής, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο ...δράμα που βρίσκεται στα σκαριά. Κι αυτό γιατί η ίδια παρά τις έντονες τάσεις για μια θυελλώδη όσο και παθιασμένη προσωπική ζωή (η Αφροδίτη της βρίσκεται στο Λέοντα σχηματίζοντας τετράγωνα με τον Άρη και τον Ουρανό στο Σκορπιό) δεσμεύεται ουσιαστικά από δύο όψεις που συνήθως περιορίζουν τις εξωστρεφείς τάσεις και οδηγούν σε μια πιο «comme il faut» συμπεριφορά η οποία δίνει μια μάλλον λανθασμένη εντύπωση για τις πραγματικές προθέσεις και επιθυμίες της.. Η σύνοδος του Ήλιου της με τον Κρόνο θα την βοηθήσει να γίνει αποδεκτή σε ένα περιβάλλον όπου συχνά οι κανόνες έχουν τον πρώτο λόγο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και ευτυχής... Και η σύνοδος του Ερμή με τον Πλούτωνα θα την ...βασανίζει διαρκώς με υποψίες που δυστυχώς για αυτήν θα επιβεβαιώνονται αρκετά συχνά. Έτσι κάποια στιγμή μπορεί να ...σκάσει από τη ζήλεια της και στην προσπάθεια της να ...υποτάξει τον καλό της να καταφύγει σε πρακτικές που θυμίζουν τις ίντριγκες της Ρώμης η του Βυζαντίου.
Το πολύ δυνατό της όπλο, που είναι η ιδιαίτερα ευφάνταστη σεξουαλικότητα της, μπορεί να κρατήσει «δέσμιο» τον Νικόλαο για όσο καιρό εξάπτει την περιέργεια της Σελήνης του. Και είναι γεγονός ότι οι δυό τους ταιριάζουν ως εραστές, όχι όμως και ως σύζυγοι.
Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους είναι ότι ο Νικόλαος είναι «ανοικτό βιβλίο», ακόμη και στις «αταξίες» του, ενώ η Τατιάνα «κρυφή πληγή», παρά το ...φωτοστέφανο που φοράει. Κι αυτή η λεπτομέρεια είναι που θα δημιουργήσει τεράστιες τριβές μεταξύ τους και θα αναγκάσει κάποια στιγμή τον πρώτο να τα ...βροντήξει και να επανέλθει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς...
Γιάννης Ριζόπουλος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια