Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χαλκιδική - Halkidiki

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η Χαλκιδική, γενέτειρα του Αριστοτέλη, είναι το ιδανικό μέρος για διακοπές, αφού έχει τα πάντα όσα θα βρείτε και σε ένα ελληνικό νησί, καθώς επίσης βρίσκετε κοντά σε ενδιαφέροντα μέρη για επίσκεψη, όπως την πρωτεύουσα της βόρειας Ελλάδας Θεσσαλονίκη . Είναι πράσινο και όμορφο μέρος, με υπέροχες παραλίες και μια καλή νυχτερινή ζωή ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας!

Η Χαλκιδική αποτελείται από μια χερσόνησο με τρία ποδάρια , που συχνά αναφέρεται ως "πόδια" από τους Έλληνες.
Η πρώτη ονομάζεται Κασσάνδρα, η δεύτερη Σιθωνία, και η χερσόνησος του Αθου.

Υπάρχουν θέρετρα στα πρώτα δύο "πόδια", αλλά η τρίτη είναι αυτή του Αγίου Όρους και είναι μια αυτόνομη περιοχή με μοναστήρια.
Ακόμη και αν υπάρχουν εκδρομές με διάφορα σκάφη σε αυτή τη χερσόνησο, μόνο άνδρες με ειδικές άδειες έχουν δικαίωμα εισόδου, πάντως μπορείτε να θαυμάσετε τα βυζαντινά μοναστήρια και την ομορφιά της φύσης με ένα περίπλου γύρω από τις ακτές.
Ιστορία :
Είναι σχεδόν δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά ο αρχαιότερος σκελετός ανθρώπου στον κόσμο έχει βρεθεί εδώ σε ένα οικισμό 700 000 ετών στο σπήλαιο των Πετραλώνων που βρέθηκε το 1960, και είναι ανοικτό στους επισκέπτες.
Στην ελληνική μυθολογία γίνονται πολλές αναφορές για την Χαλκιδική. Όταν οι Τιτάνες ή στράφηκαν κατά των θεών, εδω έγινε η μάχη. Οι θεοί κέρδισαν τη μάχη, και ορισμένοι από τους Τιτάνες θάφτηκαν κάτω από τις τρεις χερσονήσους της Χαλκιδικής. Οι αρχαίοι Έλληνες την αποκαλούσαν την Κασσάνδρα Φλέγρα και εδώ γεννήθηκαν οι γίγαντες. Ένα άλλο όνομα ήταν Παλλήνη, παρμένο από την κόρη του γίγαντα Σιθωνα που με τη σειρά του έχει δώσει το όνομά του στο δεύτερο πόδι της χερσονήσου. Ένας άλλος μύθος λέει ότι ο γίγαντας Εγκέλαδος θάφτηκε κάτω από την Κασσάνδρα, και σε κάθε στιγμή προσπαθεί να βγει έξω, προκαλώντας τη γη να τρέμει. Μέχρι σήμερα, η φράση "χτύπησε ο Εγκέλαδος" που σημαίνει υπάρχει ήδη ένας σεισμός χρησιμοποιείται στα σύγχρονα ελληνικά. Η χερσόνησος του Άθου πήρε το όνομά του από το γίγαντα Άθω.
Η Χαλκιδική διαθέτει μια πολύ πλούσια ιστορία, από την Εποχή του Χαλκού ως εμπορικό κέντρο, κατόπιν στους Περσικούς πολέμους, και όταν έγινε περιοχή της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας. Κατά το 2ο αιώνα π.Χ. οι Ρωμαίοι εισέβαλαν στην Ελλάδα και η Χαλκιδική, χρησιμοποιήθηκε ως ένα σημαντική εμπορική και στρατηγική θέση.
Κατά τη διάρκεια της βυζαντινής αυτοκρατορίας το Άγιο Όρος άρχισε να αναπτύσσετε και χτίστηκαν τα πρώτο μοναστήρια. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η Χαλκιδική ήταν υπό σερβική κυριαρχία.
Τον 15ο αιώνα κατακτήθηκε από τους Τούρκους, οι οποίοι επίσης χρησιμοποιούσαν την Χαλκιδική ως κέντρο τόσο για το εμπόριο όσο και τις στρατιωτικές δραστηριότητες.
Ο πόλεμος της Ανεξαρτησίας αρχίσει το 1821, και ο λαός της Χαλκιδικής δεν είχε μόνο να καταπολέμηση τους τούρκους καταπιεστές, αλλά επίσης απειλούνταν από τη Βουλγαρία. Η Χαλκιδική απελευθερώθηκε το 1912. Δέκα χρόνια αργότερα, κατά τη καταστροφή της Μικράς Ασίας, όταν ο ελληνικός πληθυσμός της Τουρκίας κυνηγημένος από τη χώρα, πολλοί αναζήτησαν καταφύγιο εδώ και αυτό εξηγεί τον λόγο που έχουμε πόλεις με τα παλιά ονόματα από την Μικρά Ασία όπως τα Νέα Μουδανιά, Νέα Φώκαια κλπ.
Αξιοθέατα:
Ο Πολύγυρος είναι η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, και εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε έναν ενδιαφέρον αρχαιολογικό μουσείο και ένα λαογραφικό μουσείο.
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
Το σπήλαιο των Πετραλώνων είναι λίγο έξω από το χωριό με το ίδιο όνομα, και έχει σταλακτίτες, στη σπηλιά βρέθηκε σκελετός ανθρώπου 700 000 ετών . Υπάρχει ένα αρχαιολογικό μουσείο εδώ με ευρήματα από το σπήλαιο.
Η Νέα Φώκαια είναι ένα γραφικό χωριό δίπλα στη θάλασσα, όπου ο Απόστολος Παύλος φέρεται να έχει διαμείνει. Εδώ, μπορείτε να δείτε τον Πύργο του Αγίου Παύλου, το ιερό του Αποστόλου, καθώς και ένα μοναστήρι.
Η Νέα Ποτίδαια έχει ένα κάστρο όπου οι εξεγερμένοι Έλληνες χρησιμοποίησαν όταν αγωνίζονταν κατά των Τούρκων κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας. Επίσης, έχει μια ενδιαφέρουσα εκκλησία των Άγ. Ταξιαρχών.
Στην Καλλιθέα μπορείτε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο των ναών του Δία και του Διονύσου.
 ΣΙΘΩΝΙΑ
Ο Νέος Μαρμαράς έχει ένα μοναστήρι ανοιχτό για τους επισκέπτες που ονομάζεται τριπόταμος. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το βυζαντινό οικισμό Παρθενώνα που σήμερα είναι εγκαταλειμμένος.
Στη Νικητή, υπάρχουν ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες εκκλησίες. Μεταξύ άλλων, υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου από τον 5ο αιώνα , καθώς και ένα μοναστήρι.
Φυσικά, αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα από τα πολλά ενδιαφέροντα μέρη. Υπάρχουν τόσα πολλά όμορφα χωριά και αξιοθέατα εδώ, που χρειάζονται πολλές σελίδες για να τα αναφέρει κανείς. Είναι μεγάλη εμπειρία να διερευνήσετε την Χαλκιδική, είτε με λεωφορείο ή με αυτοκίνητο
Δραστηριότητες:
Η Χαλκιδική είναι μια πολύ μεγάλη περιοχή, και εκτός από τις πολλές υπέροχες παραλίες και τα χωριά, υπάρχουν γήπεδα γκολφ, γήπεδα τένις, τουρνουά μπητς βόλεϊ , καθώς και πολλές εκδηλώσεις για παιδιά.
Υπάρχουν επίσης εκδρομές σε μέρη όπως η Βεργίνα, όπου βρίσκεται ο τάφος του Φιλίππου ΙΙ, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, την αρχαία πρωτεύουσα των Μακεδόνων.
Η Θεσσαλονίκη είναι μια μεγάλη πόλη, και ίσως αυτό δεν είναι ένα μέρος που θέλετε να πάτε κατά τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Είναι μια ενδιαφέρουσα πόλη, όμως, με ένα μεγάλο αρχαιολογικό και βυζαντινό μουσείο, πολλές ανασκαφές σε εξέλιξη, γκαλερί, κλαμπ, με ή χωρίς ζωντανή μουσική, μπαρ και εστιατόρια. Εκδρομές στα Μετέωρα προσφέρονται επίσης , καθώς και εκδρομές στον Όλυμπο.
Παραλίες :
Υπάρχουν πάρα πολλές παραλίες και αμμουδιές στην Χαλκιδική . Και οι δύο χερσόνησοι Κασσάνδρα και Σιθωνία έχουν μεγάλες αμμώδεις παραλίες. Ρίξτε μια ματιά στο χάρτη της Χαλκιδικής, όπου οι πιο γνωστές παραλίες είναι έντονα γραμμένες.
Νυχτερινη ζωή και διασκέδαση:
Η Χαλκιδική έχει τόσο ήσυχα χωριά όσο και τουριστικά θέρετρα πιο πολύβουα Αν θέλετε πραγματικά κάποιο κλαμπινγκ, το καλύτερο είναι κατά πάσα πιθανότητα τα πατέ στο Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας, την Καλλιθέα, Νέα Ποτίδαια, Χανιώτη και Πευκοχώρι Κασσάνδρας καθώς και στον Πολύγυρο που είναι η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής και έχει επίσης πολλά μπαρ και κλαμπ.
Φαγητό και Εστιατόρια :
Ακριβώς όπως και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα, οι καλύτερες ταβέρνες είναι εκείνες που πάνε περισσότερο οι Έλληνες απο τους τουρίστες. Θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια στην Χαλκιδική και διεθνή κουζίνα στις μεγάλες πόλεις, καθώς και πολλές τοπικές σπεσιαλιτέ στα χωριά. Ζητήστε από τον σερβιτόρο τι έχει το μενού. Παντού υπάρχουν τοπικά γλυκά και κρασιά. Θα βρείτε μπόλικες ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι γιατί οι ακτές της Χαλκιδικής είναι καλοί ψαρότοποι.
Ψώνια και αγορές :
Όπως και με τα τρόφιμα, πολλά μέρη παράγουν τα δικά τους προϊόντα. Θα βρείτε πολλά καταστήματα στον Πολύγυρο και τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα. Στα χωριά υπάρχουν συνήθως μικρότερα καταστήματα με είδη τοπικής χειροτεχνίας όπως υφαντά, ξυλόγλυπτα αντικείμενα και ρούχα.
Συγκοινωνίες:
Τοπικά λεωφορεία σας πανε σε όλα σχεδόν τα χωριά και τις πόλεις, και υπάρχουν επίσης αυτοκίνητα και μηχανάκια προς ενοικίαση
Προσβαση:
Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, και από εκεί μπορείτε να πάρετε λεωφορείο, το οποίο διαρκεί περίπου 1,5-2 ώρες, ανάλογα με το πού θέλετε να πάτε.
Χρησιμα τηλέφωνα 
Κέντρο Υγείας: (23740) 23950, Κασσάνδρα (23710) 24021-7, Πολύγυρος νοσοκομείο (23750) 71208, Αστυνομία: (23740) 22204, Κασσάνδρα (23750) 71111,Λιμεναρχείο: (23730) 41082 Ν. Ποτίδαια. Λεωφορεία: (23710) 22309, Πολύγυρος (23740) 22214, Τουριστική Αστυνομία: (23740) 23333 Κασσάνδρα. Πυροσβεστική: (23710) 22644 Πολύγυρος. Ταξί: (23750) 71500, Νέος Μαρμαράς (23710) 22460, Πολύγυρος

ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Το Ξενοδοχείο Αλκυονίς βρίσκεται στην όμορφη χερσόνησο της Χαλκιδικής, το Αλκυονίς βρίσκεται στο φημισμένο τουριστικό θέρετρο της Νέας Καλλικράτειας.
Αυτό το μικρό και ευπαρουσίαστο ξενοδοχείο προσφέρει άνετη και μοντέρνα διαμονή σε μια ιδανική τοποθεσία. Με την πόλη στην πόρτα σας και την παραλία μόλις 100 μέτρα μακριά, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μία χαλαρωτική διαμονή σε ένα οικογενειακό περιβάλλον.
Το ξενοδοχείο διαθέτει 33 δωμάτια , όλα καλά επιπλωμένα, προσφέρουν αν σουέτ εγκαταστάσεις και μια σειρά από σύγχρονες ανέσεις. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνι ή βεράντα.
το Ξενοδοχείο έχει μια εξωτερική πισίνα και pool bar για τους επισκέπτες να απολαύσουν.
Το ξενοδοχείο βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 25 χιλιομέτρα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.
Υπηρεσίες, Οργάνωση εκδρομών, συσκευασμένα μεσημεριανά γεύματα, ενοικίαση αυτοκινήτου, εστιατόριο, Μπαρ, δωμάτια για μη καπνίζοντες, ανελκυστήρας, κλιματισμός.
Το ξενοδοχείο Μαϊστράλι μπητς βρίσκεται στο κέντρο της Χαλκιδικής, με θέα στη θάλασσα, το γραφικό Μαϊστράλι μπητς προσφέρει φωτεινά και ευάερα καταλύματα με εκπληκτική θέα στη θάλασσα και στο κήπο.
Τα ευρύχωρα διαμερίσματα είναι ιδανικά για χαλαρωτικές διακοπές. Μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα προσφέρει όλες τις ανέσεις που θα χρειαστείτε. Μπορείτε να χαλαρώσετε στο ιδιωτικό σας μπαλκόνι και να απολαύσετε εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα και την παραλία, που είναι μόλις λίγα μέτρα μακριά. Τα δωμάτια έχουν κλιματισμό για να εξασφαλίσει την άνεσή σας.
Το όμορφο θέρετρο της Γερακινής είναι μόλις 700 μέτρα από τα διαμερίσματα και υπάρχει αρκετή νυχτερινή ζωή. Η κεντρική τοποθεσία του Μαϊστράλι μπητς σας επιτρέπει εύκολα να διερευνήσει τις διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής και μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο από το ξενοδοχείο που προσφέρει δωρεάν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.
Το ξενοδοχείο προσφέρει Οικογενειακά δωμάτια, μπαρ, Κήπο, Κλιματισμό, ενοικίαση αυτοκινήτου κλπ.
Τζιόρτζιο Απαρτμανς Καλλιθέα Χαλκιδικής. Μόλις 100 μέτρα από το κέντρο της Χαλκιδικής στην Καλλιθέα Χαλκιδικής και 500 μέτρα από τη θαυμάσια οργανωμένες παραλίες, τα Τζιόρτζιο απαρτμανς προσφέρουν γοητευτικά διαμερίσματα με δωρεάν παρκινγκ.
Αυτή η οικογενειακή επιχείρηση προσφέρει διαμερίσματα, διακοσμημένα με ζεστά χρώματα και για να δημιουργήσουμε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. Κάθε διαμέρισμα διαθέτει ιδιωτικό μπαλκόνι, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα προς τον γραφικό κήπο του ξενοδοχείου. Υπάρχει κλιματισμός σε όλα την διαμερίσματα, για την άνεση των φιλοξενουμένων.
Στην Καλλιθέα Χαλκιδικής υπάρχουν πολλές επιλογές διασκέδασης ημέρα και νύχτα για τους επισκέπτες. Οι τοπικές παραλίες έχουν άφθονες χερσαίες και θαλάσσιες δραστηριότητες και θαλάσσια σπορ. Η στενή γειτνίαση των διαμερισμάτων με το εμπορικό κέντρο της πόλης, επιτρέπει στους επισκέπτες άφθονες επιλογές για ψώνια. Αυτοί που αναζητούν έντονη νυχτερινή ζωή μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στα δημοφιλή μπητς πάρτι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια