Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο κλέψας του κλέψαντος...στα ελληνικά περιοδικά


Μεγάλη δημιουργικότητα στα σενάρια που συνοδεύουν την οικονομική μας κρίση, τεράστια ποικιλία στις ιδανικές 11αδες που θα έστελναν την Εθνική μας ένα βήμα παραπέρα στο Μουντιάλ και φυσικά εξαιρετικές ιστορίες που περιβάλουν με ίντριγκες τους celebrity γάμους και διαζύγια.
Κανείς δεν αμφισβήτησε ποτέ ότι οι Έλληνες έχουν οξυμένη φαντασία και ιδιαίτερες ιδέες.
Απλώς συνηθίζουν να τις εφαρμόζουν σε όχι τόσο
 παραγωγικά πεδία...
Κάπως έτσι οι άνθρωποι πίσω από τα ελληνικά περιοδικά αρνούνται να γεννήσουν μια δική τους πρωτότυπη ιδέα και αναλώνονται σε κόπιες των ήδη δημοσιευμένων ξένων concept.
Η ομορφιά είναι αυταπόδεικτη έλεγε ο Οσκαρ Ουάιλντ.
Και η αντιγραφή θα συμπληρώναμε εμείς.
Και στο έκτο αφιέρωμα σε clopy paste εικόνες θα βρείτε αρκετές δόσεις και από τα δύο.
Με την πολύτιμη βοήθεια της καλής μας συνεργάτιδας, Sofie George ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε φωτογραφίσεις σε ελληνικά περιοδικά που κατά διαβολική σύμπτωση μας θυμίζουν κάτι άλλο.
Τυχαίο; Θεωρούμε ότι εδώ ταιριάζει το προφανές…Δεν νομίζω!!!!
«Αχ κουνελάκι ξύλο που θα το φας» λέει το γνωστό παιδικό τραγουδάκι, αλλά το ξύλο πιθανόν πρέπει να το φάνε οι ιθύνοντες που μόλις10 μήνες μετά την αρχική δημοσίευση στο περιοδικό Numero 100 φωτογράφισαν με τον ίδιο τρόπο την Ελεονώρα Μελέτη για το Nitro. Ο τεράστιος λαγός και η τούρτα που τρώει (αναγκαστικά) είναι πανομοιότυπα και στις δύο φωτογραφίσεις. Η ουσιαστική διαφορά είναι στο styling αφού η Eva Herzigova φοράει ένα θηλυκό φόρεμα υψηλής ραπτικής ενώ η Ελεονώρα Μελέτη σέξι κορσέ και κολάν παραμένοντας πιστή στο προκλητικό προφίλ του περιοδικού.

Το Μάρτιο του 2009 η Madonna έκανε μια φωτογράφιση για το περιοδικό «W» με τη βοήθεια του μοντέλου Jesus. Για το άκρως ερωτικό αποτέλεσμα έφταιγε η χημεία που δημιουργήθηκε κατά το shooting αφού μετά η βασίλισσα της ποπ και το μοντέλο έγιναν ζευγάρι. Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα η Βάνα Μπάρμπα κάνει για λογαριασμό του Athens Magazine ένα αντίστοιχο editorial, χωρίς τον Jesus αυτή τη φορά, αλλά με ένα εγχώριο μοντέλο και μάλλον χωρίς να δημιουργηθεί ειδύλλιο στα παρασκήνια.

Τι καλύτερο δώρο για το φιλοθεάμον αντρικό κοινό από ένα πανέμορφο μοντέλο που φοράει μόνο ένα φιόγκο; Η Αμερικανίδα Erin Wasson έρχεται λίγο μετά τις γιορτές, συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2006 ως bonus present! Τρία χρόνια αργότερα, τα Χριστούγεννα, η “πολυτάλαντη” τραγουδίστρια, παρουσιάστρια, μοντέλο, show woman, ειδική σεξολόγος Σάσα Μπάστα φωτογραφίζεται -surprise!- γυμνή για το Maxim φορώντας μόνο το φιόγκο που κάνει τη διαφορά...ή μάλλον την ομοιότητα!

Οι διαφορές; Πάρα πολλές... με χαρακτηριστικές, το μουσικό είδος που υπηρετούν, το μέγεθος της διασημότητας που απολαμβάνουν, η ηλικία, το χρώμα του δέρματος τους κ.α. Το κοινό τους; Οι δύο τραγουδίστριες βρέθηκαν από νεαρή ηλικία στην ζούγκλα της showbiz. Α! Και οι δύο δεν μιλάνε καλά ελληνικά… Όμως είτε με σέξι μπικίνι, είτε με ταγιέρ, είτε σε λίμνη είτε στο κέντρο της πόλης, η μαύρη πριγκίπισσα της μουσικής, Beyonce και η εγχώρια λαίδη, Άντζελα Δημητρίου δεν δείχνουν να τρομάζουν από τους άγριους κροκόδειλους που συνοδεύουν.

Δροσερές παρουσίες και οι δύο, καταφέρνουν να βρίσκονται παράλληλα μπροστά και πίσω από τον φωτογραφικό φακό κλέβοντας τις εντυπώσεις. Η νεαρή τραγουδίστρια Ciara για το καλοκαιρινό τεύχος του Rap up αρκέστηκε σε ένα ριγέ κορμάκι, ένα διχτυωτό καλσόν, μια φωτογραφική μηχανή και ένα πολλά υποσχόμενο βλέμμα. Κάτι που έπραξε αναλόγως η απόφοιτη του μουσικού talent show X factor, Ελευθερία Ελευθερίου με μοναδική διαφορά ότι το δικό της καλσόν είχε αστεράκια προδιαθέτοντας το κοινό για το άστρο της που είναι έτοιμο να λάμψει!

Όταν το Δεκέμβριο του 2009 η 42χρονη σταρ της μεγάλης οθόνης Nicole Kidman αποφάσισε να κάνει την επανάσταση της προβάλλοντας τη σεξουαλικότητά της, το εξώφυλλο του GQ αποτέλεσε το ιδανικότερο έδαφος. Όταν ένα χρόνο αργότερα η πάλαι ποτέ ηθοποιός και παρουσιάστρια Σοφία Αλιμπέρτη στα 47 της επέλεξε να προκαλέσει εξίσου μέσα από τις σελίδες του Athens Magazine, πόνταρε στον ίδιο μαύρο κορμάκι, τα μακριά γάντια και το αδυσώπητο photoshop...

Παρότι Ιούνιος (του 2009) η σέξι Megan Fox δείχνει να κρυώνει επιλέγοντας να φορέσει μια κλασσική καπαρντίνα πάνω από τα αποκαλυπτικά της εσώρουχα και τις ζαρτιέρες. Κάτι που ξαναβλέπουμε στο Big fish έναν πιο κρύο μήνα, το Φεβρουάριο του 2010, από την πρώτη νικήτρια της “μοντελοσχολής” του δημιούργησε φέτος ο ΑΝΤ1 αφού η καλλονή Σεράινα έριξε πάνω της μια ίδια καπαρτίνα. Τουλάχιστον αμφότερες οι μελαχροινές κυρίες είναι θεές...

Στην περίπτωση που το concept μιας φωτογραφίας είναι τόσο απλό και minimal είναι να απορεί κανείς γιατί μπαίνουν στη διαδικασία να το αντιγράψουν…Για το εξώφυλλο του GQ χρειάστηκαν ένα σκαμπό και την καλλονή Heidi Klum να φοράει…τίποτε. Παρότι λιτό και απέριττο, το clopy paste έγινε με το σκαμπό να αλλάζει χρώμα, το μοντέλο να αλλάζει σε Ρία Αντωνίου όπου φοράει…σχεδόν τίποτε. Μία από τα ίδια δηλαδή…

Το περιοδικό Nitro για πολλοστή φορά αντι-γράφει (αλλά δεν μαθαίνει) κλέβοντας την ιδέα της φωτογράφισης της σεξοβόμβας Pamela Anderson που έκανε ο διάσημος φωτογράφος David LaChapelle. Το ανατρεπτικό concept απαιτούσε ένα στρώμα έξω από μια ήσυχη γειτονιά ενός τυπικού αμερικάνικου προαστίου και μια χυμώδη ξανθιά που φορά μόνο τις μπότες της (και γάντια). Η ελληνική κόπια αντικατέστησε την Pamela Anderson με τη Σάσα Μπάστα αλλά στο θέμα του background τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα. Επειδή τα αμερικάνικα προάστια δεν μοιάζουν καθόλου με τα ελληνικά, φυσικά δεν έκαναν τη φωτογράφιση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά πήραν μια αντίστοιχη εικόνα και την τοποθέτησαν πίσω από την ξαπλωμένη Σάσα Μπάστα. Τόσο απλά, εύκολα και ανέξοδα.
newstime.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια