Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Αττίλας "ευγνωμονεί" την Αγγλία

 Όσο περνά ο καιρός έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερα στοιχεία, και μάλιστα πιο σαφή και πιο εύγλωττα, για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην εθνική τραγωδία της Κύπρου, το θέρος του 1974.
Είναι όμως και μερικά που δεν πρέπει να λησμονούμε ποτέ.
΄Ετσι, όταν στις 18 Μαΐου του 1987 έγινε συζήτηση στον  ΄Αγγλο-Ελληνικό Συντηρητικό Σύλλογο της εκλογικής περιφέρειας τη Μάργκαρετ Θάτσερ, στο Βόρειο Λονδίνο, ο τότε βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος σε
Χιού Ρόσι ανέφερε:
"Η Βρετανική Εργατική Κυβέρνηση του 1974 γνώριζε από καιρού ότι θα γινόταν πραξικόπημα στην Κύπρο.
Ωστόσο προτίμησε να μην ενημερώσει σχετικώς τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο".
Επίσης πάντοτε κατά τον κ. Ρόσαι, ο ΄Αγγλος πρωθυπουργός Ουίλσον δεν πρόβαλε καμία αντίρρηση στον Τούρκο πρωθυπουργό Ετζεβίτ, όταν ο δεύτερος βρέθηκε (πως βρέθηκε, και γιατί βρέθηκε τότε ακριβώς..) την κρίσιμη περίοδο μεταξύ 15-20 Ιουλίου 1974 στο Λονδίνο και γνώρισε στον ΄Αγγλο πρωθυπουργό την πρόθεση της Τουρκίας, να επέμβει μονομερώς στην Κύπρο.
Και πρόσθεσε ο κ.Ρόσι.
"Εάν ο κ.Ουίλσον είχε κάμει σαφές στον Ετζεβίτ ότι η Αγγλία δε θα δεχόταν μονομερή επέμβαση, οι Τούρκοι δε θα εισέβαλαν στην Κύπρο"
Το γεγονός αυτό, που το βεβαίωσε ο έγκριτος Βρετανός πολιτικός, όπως και άλλα παρόμοια που ήλθαν κατά καιρούς στο φως, αλλά και άλλα, που θα αποκαλύψει ο χρόνος, όσο και αν τα συγκαλύπτει η προπαγάνδα, φανερώνουν τη διαχρονική δολιότητα της Αγγλικής πολιτικής, την οποία ασκεί εις βάρος όχι μόνο του Ελληνισμού της Κύπρου, αλλά και ολοκλήρου του Ελληνισμού.
Ο "Αττίλας" δικαίως ευγνωμονεί την Αγγλία, η οποία ποτέ δε συγχώρησε την Κύπρο για τον ηρωικό αγώνα της προς αποτίναξη του αποικιακού ζυγού.
Γι αυτό και προσπάθησε να την πλήξη δια του "Αττίλα", ο οποίος αποτελεί χαίνουσα πληγή, αλλά και πηγή δεινών στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ε.Ε.
Η Δράσις μας

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια