Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η τηλεόραση των κακοµαθηµένων τηλεστάρ, µε τους χλιδάτους γάµους και τα βασιλικά βαφτίσια

Είναι η πρώτη φορά που το φινάλε µιας τηλεοπτικής σεζόν δεν αφήνει στον λογαριασµό υπόλοιπα για την επόµενη και όποιος το πιστέψει θα βρεθεί πίσω από τις εξελίξεις
Το µόνο βέβαιο είναι ότι αλλάζει το κοινό, οι ανάγκες του, οι επιθυµίες του και, εποµένως, οφείλει να αλλάξει και η τηλεόραση.
Η παλιά, που διαµορφώθηκε για να στηρίξει µια οικονοµία σε ξέφρενη διόγκωση, µια κατανάλωση σε βαθµό υστερίας, δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Είναι η τηλεόραση των κακοµαθηµένων τηλεστάρ, µε τους χλιδάτους γάµους και
τα βασιλικά βαφτίσια, εκείνη που στήριξε µια σοουµπίζνες της πανηγυρτζίδικης αισθητικής, όπου το έλλειµµα ταλέντου και µόρφωσης διασκεδαζόταν από πληθωρικά µπούστα που γέµιζαν την τηλεοπτική οθόνη, όπου οι παρουσιάστριες είχαν προτεραιότητα τη βλεφαρίδα - κάγκελο και ουδεµία έγνοια για το αν γνωρίζουν στοιχειωδώς την ελληνική – ας αφήσουµε την ιστορία ή τη γεωγραφία.
Και µπορεί η Μαρία Μπεκατώρου να αναδείχθηκε σε σταρ της τηλεοπτικής αφασίας εξωθώντας στα άκρα µέχρις εξαντλήσεώς του το µοντέλο της χαζής παρουσιάστριας, αλλά ακριβώς γι’ αυτό γελοιοποίησε οποιαδήποτε άλλη από τις ακριβοπληρωµένες των µεγάλων καναλιών, δείχνοντας την πραγµατική, περιθωριακή θέση που πρέπει να έχουν.
Απέναντί τους οι επαγγελµατίες της τηλεόρασης έχουν πλέον όχι ένα κοινό µαγεµένο αλλά ένα κοινό θυµωµένο από τη διάψευση των υποσχέσεων που του δόθηκαν όχι µόνο από την πολιτική, αλλά και από µια τηλεόραση που πρoέβαλλε επίµονα και καθιέρωνε τις «νέες αξίες» του εύκολου σουξέ και της γυαλιστερής επιφάνειας.
Η παταγώδης κατάρρευση όλων αυτών αφήνει στην αγορά πλήθος νέους άνεργους ή πενιχρά αµειβόµενους παρά τα πάµπολλα προσόντα τους, εποµένως θέτει σε αµφισβήτηση και τις µέχρι σήµερα µεθόδους της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας.
Για παράδειγµα, ο ηµιµαθής παρουσιαστής ή η ξανθιά, αδαής παρουσιάστρια αποτέλεσαν τα πρότυπα µιας τηλεόρασης που έστελνε µήνυµα στο κοινό της ότι οι σταρ δεν είναι καλύτεροι από αυτό και ότι µπορεί να έχει σουξέ, όπως κι εκείνοι, χωρίς ούτε ιδιαίτερη µόρφωση ούτε ιδιαίτερα ταλέντα.
ΤΑ ΝΕΑ 

 rombatv

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια