Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καλαματιανοί κολοκυθοκεφτέδες - Αβγά κόκκινα Πελοποννήσου

.
*Αβγά "κόκκινα" Πελοποννήσου :
Δεν πρόκειται για βαμμένα πασχαλινά αυγά.
Παραδοσιακό πελοποννησιακό πιάτο με αβγά μάτια μαγειρεμένα σε φρέσκια τριμμένη ντομάτα.
Μια πεντανόστιμη παραλλαγή των τηγανητών αβγών.
Τα αυγά 'τηγανίζονται' στη σάλτσα ντομάτας και όχι σε λάδι.
Σερβίρονται για κυρίως γεύμα.
Συνοδεύονται με φρέσκο ζεστό χωριάτικο ψωμάκι και τυρί.

* Καλαματιανοί κολοκυθοκεφτέδες :
Τυπικό καλαματιανό πιάτο με γευστικότατους κεφτέδες κίτρινης κολοκύθας που ζυμώνονται με μπαχαρικά και αρωματικά βότανα.
ΣΥΝΤΑΓΗ:
100 γρ πατάτα τριμμένη
2 φλιτζάνια κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
1 μέτριο κρεμμύδι σε κυβάκια
2 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
(1 σκελίδα σκόρδου προαιρετικά)
1 κ. γ κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ πατατάλευρο ή ρυζάλευρο ή ψιλό σιμιγδάλι
1-2 αυγά
70-100 γρ τριμμένα τυριά
νιφάδες πατάτας όση ποσότητα χρειαστεί (περίπου 2 κ.σ)

(60 γρ μπέικον σοταρισμένο, προαιρετικά*)
Φρέσκο μαϊντανό,δυόσμο και άνηθο ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι, πιπέρι

Την κολοκύθα την μετράμε βρασμένη έτοιμη.
Την αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά να χάσει τα υγρά της.
Αφού κρυώσει η κολοκύθα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μια αφράτη ζύμη που θα την βάλουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.
Προσοχή η ζύμη θα κολλάει στα χέρια και θα σφίξει στο ψυγείο.
Με δυο κουτάλια λαδωμένα ή με χέρια λαδωμένα φτιάχνουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι, μόλις πιάσουν κρούστα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, μέχρι να ροδίσουν.

*Αν βάλουμε μπέικον, παραλείπουμε τα αρωματικά φυτά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια