Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ

"Ολοι οι έλληνες μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά! Ο Ένας να βοηθήσει τον άλλο!"
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ
Είχα να την δω πάνω από μια 10ετια από τότε που συνεργαζόμασταν με τον άλλο μεγάλο των εκδοτών  και τον τελευταίο εν ζωή   που  έκλεισε  την μεγάλη εποχή των αληθινών εκδοτών - τον Άρη Τερζόπουλο( DIVA-ΓΥΝΑΙΚΑ-ΚΛΙΚ Radio Klik-ΘΕΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΓΕΩΡΑΜΑ- NPQ- PRESS-INFO RELIGION-ORTHDOXIA, KLIK online ktl). 
Μόλις την είδα ήταν όπως την άφησα  όπως τότε που την πρωτογνώρισα πριν
αρκετά χρόνια στην Αθήνα  όταν πάλευε με τα θηρία. Μεγαλοεκδότες και μεγαλοεπιχειρηματίες. 
Το όνομα της το έβρισκες κάτω από κάθε μεγάλο deal.  
Είναι η γυναίκα που έφερε την  Nokia στην Ελλάδα  ανοίγοντας ουσιαστικά  το δρόμο στην κινητή τηλεφωνία  και στην νέα τεχνολογία των επικοινωνιών.    
Το ίδιο λαμπερή. Γοητευτική. Δυναμική. 
Πάντα δημιουργική και πρωτοπόρα σε ότι κάνει.  Αεικίνητη. 
Λιτή και σεμνή αφήνοντας να αναδυθεί από μέσα της το αρχαίο Ελληνικό κάλλος. Δυνατή.  
Σπινθηροβόλα  με  καταπράσινα μάτια που σε καθηλώνουν αλλά και σε ζυγίζουν…  
Σε μαγνητίζουν, σε ακινητοποιούν και ταυτόχρονα  σε σκανάρουν. Μάτια που  ξέρουν την επόμενη κίνηση σου.  
Κάθεται απέναντι μου face to face σε  απόσταση  αναπνοής.  Μιλάμε για όλα για την ζωή της και τα χρόνια που πέρασαν από τότε που συνεργαζόμασταν. 
Χαμογελαστή και σκέφτεται έχοντας απαντήσει ήδη στις ερωτήσεις μου πολύ πριν τις ακούσει…   
Μεστωμένη ΓΥΝΑΙΚΑ που ξέρει τι θέλει και πως το θέλει αλλά και πώς να το διεκδικεί μέχρι το τέλος. 
Γυναίκα  που δεν διστάζει να σε χαστουκίσει αν υπερβείς την κόκκινη γραμμή. 
ΓΥΝΑΙΚΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία γιατί ξέρει να ξεχωρίζει πέρα και πάνω από τα εφήμερα στοχεύοντας στα μεγάλα και αξιακά. 
Σε αυτά που θα τις διασφαλίσουν δικαίως μια θέση στην ιστορία  των γυναικών που πάλεψαν όχι για το ΕΓΩ αλλά για το ΕΜΕΙΣ.
Καθώς μου μιλάει συχνά πυκνά λέει και ξανά λέει  «στόχος μου   είναι να βγάλουμε την Ελλάδα από την τυποποιημένη κάκιστη εικόνα  greek souvlaki-  baklavas and  zorbas, λες και οι Έλληνες μόνο χορεύουμε και δεν δουλεύουμε. 
Ο μεγάλος μου βασικός και πρώτος στόχος είναι να  ξανά δώσουμε  στην πατρίδα μας αυτό που είναι. Φως και γνώση. 
Πολιτισμός μέσα από αυτό που έμαθα να κάνω παλεύοντας με τις γεύσεις θεών και ανθρώπων  όσο πιο  καλά μπορώ βελτιώνοντας το όσο μπορώ κάθε μέρα και πιο πολύ”   
Σου μιλάει και  εμπνέει σεβασμό με το χαμόγελο της και  μόνο. Χαμόγελο που ξέρει να κρύβει όσα εκείνη έζησε από τα παιδικά της χρόνια …και πόνο και λύπη και θλίψη.   Ξέρει  την επόμενη λέξη που θα εκστομίσεις  και έχει έτοιμη ήδη την απάντηση. 
Χαμογελάει και ξέρει ότι δίνει εξετάσεις κάθε μέρα. Κάθε στιγμή. 
Κάθε λεπτό. 
Κάθε γνωριμία που κάνει περνά από κρησάρα.  
Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστή μελέτη σχεδόν διατριβή για τα δεδομένα της. 
Τον σκανάρει. 
Τον μελετά και μετά προχωρά στο επόμενο βήμα.  
Δεν κάνει τίποτα στην τύχη. 
Η ζωή την έμαθε να παλεύει από τότε που κοριτσόπουλο ακόμα μάζευε καπνά για να στηρίξει την οικογένεια μέχρι αργότερα που πέτυχε σε όλες τις μεγάλες δράσεις στον μαγευτικό χώρο των επιχειρήσεων αλλά  και μέσα από τις  αποδράσεις από την καθημερινότητα της ρουτίνας εκεί που πάει πάντα για να συναντήσει το Θείο και Ιερό. 
Το Υπερκόσμιο της σχέσης του Ανθρώπου με τον Θεό. 
Γυρίζει δυναμική και ξεκινά την μάχη της ζωής και της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Ακούγοντας τον δεύτερο στόχο της, μεγαλεπίβολος αλλά μόνο Μια Γυναίκα σαν την Μαρία Λόη θα μπορούσε να τον θέσει, να τον κυνηγήσει και τελικά να τον πετύχει.
Maria_Loi_2Μεγάλη της "αδυναμία" τα παιδιά. «θέλω να κάνω εδώ στην Αμερική στην Νέα Υόρκη μια οικογένεια πολυεθνική. Με παιδιά από κάθε φυλή. Κάθε θρησκεία κάθε χώρα. Κάθε πολιτισμό όπου θα μένουμε όλοι μαζί θα μιλάμε μια γλώσσα και ταυτόχρονα θα έχει το κάθε ένα από τα παιδιά μέχρι αν φύγει το δικό του αυτόνομο χώρο. Το δωμάτιο του. Θα πηγαίνει στο δικό του σχολείο. Θα λατρεύει το δικό του θεό και αυτό που θα μας ενώνει όλους μαζί επί το αυτό θα είναι η στιγμή γύρω από το τραπέζι. Εκεί θα ενώνουμε την χαρά αλλά και τις αγωνίες μας. αυτό θέλω να κάνω. Θα το προσπαθήσω. Θα το παλέψω».
Η Μαρία Λόη όσο συζητώ μαζί της και όσο την έχω γνωρίσει στο παρελθόν μπορώ άφοβα να πω –και δεν θα διαψευστώ ότι ξέρει να   κατακτά αυτό που θέλει διεκδικώντας το. Με δυναμισμό. Με παρρησία.  Με ρίσκο. Ριψοκίνδυνο πολλές φορές. Αλλά τολμά. Δεν κάνει πίσω. Στροφές κάνει αλλά ποτέ δεν κάνει πίσω. Αλλάζει δρόμο και διαδρομή αλλά ποτέ δεν υποχωρεί στοχεύει για εκεί που έβαλε πλώρη. Και αυτή την φορά έβαλε πλώρη για ταξίδι στο όνειρο. Όσα και αν γράψω για να σας περιγράψω και να σας μυήσω στον κόσμο της Μαρία είναι πολύ λίγα. Άλλοι την ξέρουν ως σκληρή και αδιαπραγμάτευτη businesswoman. Άλλοι ως τρυφερή Γυναίκα και μητέρα  που προσφέρει στα παιδιά όλου του κόσμου, όπου και αν τα βρει όπου και αν τα συναντήσει. Οι περισσότεροι την έμαθαν μέσα από τα χιλλιοδιαβασμένα βιβλία των συνταγών της. Άλλοι, και αυτοί είναι περισσότεροι που την έμαθαν  μέσα από τις θαυμάσιες δημιουργικές συνταγές της.
Maria_Loi_3Φαίνεται πως αυτή την περίοδο της ζωής –μια ζωή γεμάτη δυναμισμό, απρόβλεπτα και απρόοπτα – ξεκινά κάτι νέο. Διαφορετικό και ταυτόχρονα τολμηρό. Το κινητό της χτυπά σα δαιμονισμένο. πιο πέρα στο διπλανό τραπέζι μας περιμένει να τελειώσουμε ένα επιτελείο συνεργατών της Αμερικανοί και ΕλληνοΑμερικανοί που την πλαισιώνουν -θα λέγαμε την κατευθύνουν αλλά με την Μαρία δύσκολα το λες κάτι τέτοιο μάλλον εκείνη κατευθύνει  τα πάντα  προς τον  στόχο της. Οι προτάσεις στο τραπέζι πολλές κάθε μέρα αλλάζουν τα πλάνα και τα σχέδια για το άμεσο και προσεχές μέλλον.   Τώρα τολμά να αλλάζει πάλι για ακόμα μια φορά,  γυρίζοντας σελίδα. Ξεκινά νέο κεφάλαιο. Αθήνα. Νέα Υόρκη. Αθήνα. Και πάλι το ίδιο. Back and forth.   Αναζητώντας το όνειρο. Κυνηγώντας τους στόχους που έχει βάλει. Και ξέρει ότι όταν θέτεις ένα στόχο προχωράς ευθεία ίσια αλλάζοντας πολλές φορές –αν και όπου χρειαστεί -κατευθύνσεις αρκεί να τον φτάσεις.  Στην Ελλάδα είναι η αγαπημένη των media. Όλοι την σέβονται και δεν αποτολμούν να θίξουν τα κεκτημένα της. Μεγάλη της περιουσία η αγάπη του κόσμου και η αγάπη που ανταποδίδει απλόχερα. Αγάπη που δίνει εμπράκτως με έργα –που  ποτέ δεν διαφημίζει και δεν αυτοπροβάλλεται μέσα από αυτά. Προσφέρει   χωρίς να το διατυμπανίζει «αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον….η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν, ου χαίρει επί τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία. πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει…». Η Μαρία Λόη δεν χρειάζεται συστάσεις. Την  ξέρετε όλοι  πολύ καλά. Ποιος δεν την γνωρίζει; Ποιος δεν έχει δοκιμάσει να  πειραματιστεί με τις γεύσεις που δημιουργεί; Ποιος δεν την έχει χαζέψει με τις ώρες σε όλα αυτά τα εύγευστα που δημιουργεί και σε αγγίζουν μέχρι τα τρίσβαθα του είναι Σου γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζουμε οι Έλληνες όλα ξεκινούσαν και τέλειωναν στην  γη μητέρα των πολιτισμών,  με τα περίφημα συμπόσια.  Εκεί έστρωναν πρώτα  τραπέζι της φιλοξενίας και των μαγευτικών γεύσεων και μετά φιλοσοφούσαν παράγοντας σκέψη, διανόηση  και πολιτισμό. Ξέρει να δίνει με τον δικό της ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο αυτό που μπορείς να βρεις παντού και αυτό που ταυτόχρονα δίνουν και άλλοι εξίσου πετυχημένη σε αυτό που κάνει η Μαρία Λόη εδώ και πολλά χρόνια.  στο κατάστημα   restaurant  boutique που  διατηρεί στην  Ναύπακτο στο οποίο για να πας πρέπει να έχει κλείσει τραπέζι καιρό πριν.    
maria_Loi_4Η Μαρία Λόη, ξέχωρη, μοναδική παραγωγική και δημιουργική σε αυτό που έμαθε να κάνει καλά  και αδιάφορη για οτιδήποτε άλλο γύρω της που δεν δίνει και δεν προσφέρει, προχωρά μπροστά στην ζωή της και ξανά τολμά να κάνει ένα νέο επόμενο μεγάλο  βήμα στην ζωή της. Διεκδικεί και εκείνη μια θέση στο όνειρο. Ξεκινά ένα νέο μεγάλο ταξίδι στο  όνειρο όπως τότε που κοριτσόπουλο ακόμα έμπαινε στον μεγάλο άγνωστο για εκείνη , θολό κόσμο των business.  Την βρήκα σε ένα διάλειμμα - πέρασμα της  με μικρό σταθμό στην Νέα Υόρκη σε μια μεγάλη περιοδεία που κάνει εδώ και ένα μήνα στην Αμερική προετοιμάζοντας τις εκπομπές της για ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Αμερικής τον πλέον  σοβαρό και έγκυρο τηλεοπτικό σταθμό το PBS για το οποίο ετοιμάζει μια σειρά τηλεοπτικών επεισοδίων με γεύσεις από την Ελλάδα και την μεσογειακή κουζίνα.  Δώσαμε ραντεβού στο αγαπημένο στέκι της-και στέκι όλων των διασήμων της Ελλάδος αλλά και της Αμερικής - όταν έρχεται στην Νέα Υόρκη. Στον περίφημη Λευκό Πύργο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Στο κέντρο του Ελληνισμού. Μιλήσαμε για πολλά ώρες αρκετές. Για την Ελλάδα που μας πληγώνει αλλά και τους Έλληνες-εντός και εκτός Ελλάδος - που σε ματώνουν με όσα κάνουν θυμίζοντας σου όσα λέει ο Σεφέρης για την Ελλάδα που σε πληγώνει.
maria_loi_5Μας αποκάλυψε πως και γιατί έκανε την μεγάλη στροφή στην Ζωή της μέσα από τους στίχους του πιο δυναμικού των Ποιητών και Δημιουργών μας του Καβάφη. Μου μίλησε για τις σχέσεις με τον Θεό αλλά για πρώτη φορά μας  εκμυστηρεύεται και εξομολογείται ενώπιον Σας όσα μέχρι σήμερα δεν έχει πει μιας και δεν είναι ο άνθρωπος που θα δώσει συνεντεύξεις  αν δεν έχει κάτι να πει, έτσι απλά για δημόσιες σχέσεις. Μιλά για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και για τον Κώστα Καραμανλή. Απευθύνεται στην σύγχρονη Γυναίκα και νοικοκυρά. Την Ελληνίδα Γυναίκα κάθε ηλικία και λέει πως –κατά την δική της γνώμη – μπορούν με ισχυρή θέληση να γίνουν πολλά. Μας μίλησε για το πολυσυζητημένο  Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Ναύπακτο αλλά και για πολλά – πολλά ακόμα που βγάζουν ειδήσεις για τον κόσμο των show – biz. Μας  είπε όσα  είπε στο CNN αλλά και τα για επόμενα προσεχή σχέδια της.  Θα κάνουμε συζήτηση ή συνέντευξη; Την ρωτώ. Ότι θες εσύ; οκ. Πατώ το κασετόφωνο και ότι βγει θα βγει στον αέρα χωρίς μοντάζ. «Μέσα»,  μου λέει. Πατώ το record και ξεκινώ την συζήτηση με την ανανεωμένη Μαρία Λόη. Δεν σας λέω πολλά μόνο σε τίτλους σας έδωσα μερικά μόνο ψήγματα όσων είπαμε στην κατ ιδίαν συζήτηση μας.
Και τώρα δική σας η Μαρία Λόη. Ακούστε την και θαυμάστε την. Ακούστε μέχρι τέλος την συνέντευξη συζήτηση. Αξίζει τον κόπο. Βάλτε καφέ. Αράξτε και απολαύσετε την συζήτηση αυτή που –για μεν τους media reporter θα σας βγάλει και θα σας δώσει ειδήσεις –για δε τους υπόλοιπους θαυμαστές της και μη θα μάθετε πάρα πολλά… Σας το εγγυώμαι.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ -ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΙΘΑΝΟ- ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙ ΤΟ...ΕΡΓΟ. ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

greekamericannewsagency

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια