Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βραβείο πρωτοτυπίας για το Δήμο Νέου Ηρακλείου Αττικής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η 3ήμερη Έκθεση Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού, με περίπτερα από Συλλόγους ανά την Ελλάδα, σε συνεργασία με δήμους και Νομαρχίες της χώρας.
Δρώμενα και χοροί, μουσικές καθημερινές συνήθειες, είδη διατροφής και καθημερινής χρήσης που διατηρούνται μέσα στο χρόνο από τις τοπικές κοινωνίες, πέρασαν μπροστά από τα μάτια του επισκέπτη στο Εκθεσιακό Κέντρο του ΟΛΠ.
Τιμώμενες περιοχές για την 4η διοργάνωση του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού, ήταν ο Πόντος και η Μικρά Ασία.
Το περίπτερο του Δήμου Ηρακλείου είχε ως θέμα την αναδρομή στο
παρελθόν της πόλης, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δούνε εκθέματα από τη ζωή των κατοίκων του Ηρακλείου στα τέλη του 19ου αιώνα και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής κρασιού, κριθαριού και θερισμού σε έναν Αστικό Δήμο.
Επιπλέον εκτέθηκαν οικιακά σκεύη, εργαλεία, όπλα, πλεκτά, υφαντά και φωτογραφίες από την ζωή των κατοίκων του Ηρακλείου κατά τα τέλη του 19ου αιώνα.
Αξίζει να τονισθεί ότι, το περίπτερο του Δήμου Ηρακλείου και της ΤΕΔΚΝΑ (Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής) βραβεύτηκαν πέρυσι ως τα περίπτερο με την "Αρτιότερη Παρουσίαση" αφού τόσο ή αισθητική όσο και το περιεχόμενο τους είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Επίσης το χορευτικό ΕΙΡΗΝΗ παρουσίασε χορούς από την περιοχή της Αρετσούς Βιθυνίας.
Τέλος ο δήμος Ηρακλείου βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού για τη συμμετοχή του στη 4η Έκθεση "Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός" στο Πολύκεντρο.
Έκφραση

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια