Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καταγράφηκε η μουσική που εκπέμπει ο...Ήλιος!

Τις μουσικές αρμονίες που παράγονται από το μαγνητικό πεδίο στην ατμόσφαιρα του ήλιου, κατάφεραν να καταγράψουν αστρονόμοι από το Τμήμα Ηλιακής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ!
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και όπως δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph ο επικεφαλής της ομάδας, καθηγητής Ρομπέρτους φον Φέι Ζίμπενμπιργκεν:
"Ηταν παράξενα όμορφο και συναρπαστικό ν’ ακούμε αυτούς τους ήχους για πρώτη φορά από μια τόσο δυνατή πηγή.
Είναι ένα είδος μουσικής, από τη στιγμή που διαθέτει αρμονία"
.
  Αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές είναι ότι τα στεφανιαία κυκλώματα (τεράστια μαγνητικά κυκλώματα στην εξωτερική στιβάδα της ατμόσφαιρας του ήλιου), πάλλονται σαν χορδές μουσικών οργάνων!
Με τη βοήθεια δορυφορικών εικόνων των κυκλωμάτων, οι επιστήμονες μπόρεσαν να αναπαράγουν τον ήχο μετατρέποντας τους παλμούς σε ήχους!
  "Διαπιστώσαμε ότι τα πεδία ταλαντώνονται σαν χορδές κιθάρας ή σαν τον αέρα στα πνευστά. Με τον καιρό, τα κύματα πεθαίνουν και αυτό μας λέει καινούργια πράγματα για την ατμόσφαιρα του ήλιου. 
Ολη αυτή η παρατήρηση μας παρέχει έναν νέο τρόπο γνώσης του ήλιου και μας δίνει μια νέα άποψη της φυσικής που αφορά τις εξωτερικές στιβάδες, όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν τα εκατομμύρια βαθμούς",  εξήγησε ο  Ζίμπενμπιργκεν .
  Μπορείτε να απολαύσετε την... μουσική του ήλιου, στο βίντεο που ακολουθεί!
 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια