Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αγώνας Psiloritis Race!!!


"Καλώς ήλθατε στην ΕΛΛΑΔΑ...
Καλώς ήλθατε στην ΚΡΗΤΗ..
και στο ψηλότερο βουνό της, τον ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ
όπου γεννήθηκε ο θεός Δίας"
Με αυτά τα λόγια ξεκινάει η πρόσκληση των διοργανωτών για τον διεθνή αγώνα βουνού που θα διοργανωθεί στις 30 Μαΐου 2010 στον Ψηλορείτη, με την επωνυμία "Psiloritis Race".
Ο διεθνής αγώνας βουνού Psiloritis Race, πέρα από την μοναδικότητα της Ορεινής Κρήτης και πέρα από το συναρπαστικό άθλημα αντοχής και
περιπέτειας μαζί, στοχεύει να αναδείξει τους Έλληνες και ξένους αθλητές, που αφοσιώθηκαν στο ορεινό τρέξιμο, προσφέροντας τους την ευκαιρία να ζήσουν ένα αγώνα οκτώ (8) ωρών σε μια μοναδική εμπειρία.
Γι αυτό και οι αθλητές που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον Psiloritis Race (P.R) θα εφαρμόσουν τη φιλοσοφία της ημιαυτονομίας, μεταφέροντας ελάχιστο υποχρεωτικό εξοπλισμό που θα τους προσφέρει τόσο ασφάλεια όσο και αυτάρκεια στη διάρκεια του αγώνα, παρά τη συστηματική και σε τακτά διαστήματα τροφοδοσία της διοργάνωσης. Επιπλέον, ο αγώνας στοχεύει στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη οργανωτική αρτιότητα, προκειμένου να προσελκύει το ενδιαφέρον - χρόνο με χρόνο - όλων και περισσοτέρων αθλητών.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 07.30 πμ το πρωί της Κυριακής 30 Μαΐου 2010 από την τοποθεσία Παρδί του Ψηλορείτη.
Οι διοργανωτές στο φυλλάδιο τους αναφέρουν την διαδρομή που θα ακολουθηθεί καθώς και το πρόγραμμα του αγώνα και με γλαφυρό τρόπο και μπόλικη δόση φαντασίας, προσπαθούν να μεταφέρουν στους υποψήφιους αθλητές τις εικόνες που θα αντικρίσουν και την εμπειρία που θα γευτούν αν αποφασίσουν τελικά να δηλώσουν συμμετοχή στον σπουδαίο αυτό αγώνα..
"Ο αγώνας έχει εκκίνηση από τη θέση "Παρδί" (υψόμετρο 1,120 μ) όπου απ τη δυτική πλευρά διακρίνεται ο νότιος άξονας της Κρήτης και μέσα στο πανέμορφο καταπράσινο πρινόδασος του Παρδίου.
Το φύλλωμα των δέντρων και ο ίσκιος τους, σου προκαλούν δέος.
Ξεκινάμε με χωματόδρομο όπου η κλίση είναι ανηφορική και η πορεία μας εναλλάσσεται διαρκώς με πολλές στροφές για να αντιμετωπιστεί η ανηφόρα....."

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια