Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιάννης Σπανός "Μια αγάπη για ....την "Ελπίδα"

Στα πενήντα του χρόνια στη μουσική είναι αφιερωμένη η μεγάλη συναυλία που θα δώσει ο συνθέτης Γιάννης Σπανός στις 31 Μαΐου στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αφιερωματική συναυλία σε μεγάλο χώρο που διοργανώνεται προς τιμήν του συνθέτη, ο οποίος δεν έχει ως σήμερα παρουσιάσει τη μουσική του ούτε στο Ηρώδειο ούτε στο Μέγαρο Μουσικής.
Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης, κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του συνθέτη, θα διατεθεί στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "Ελπίδα" αποκλειστικά για τον εξοπλισμό του νεοσύστατου Ογκολογικού Νοσοκομείου.
Όπως είπε ο Γιάννης Σπανός "αν και έχω
κλείσει πενήντα χρόνια στο χώρο της μουσικής, δεν έχω μπει ούτε στο Μέγαρο ούτε στο Ηρώδειο. Φέτος, μάλιστα μου αρνήθηκαν για τέταρτη φορά να εμφανιστώ στο Ηρώδειο, σε συγκεκριμένη πρόταση που κατέθεσα. Από το 2000 και μετά έχω δεχτεί τέσσερις αρνήσεις, τη στιγμή που έχουν εμφανιστεί πολλοί Έλληνες συνθέτες και αρκετοί νεότεροι από μένα. Έτσι, όμως, αντιμετωπίζεται όποιος μένει έξω από τα κυκλώματα"
Ο Γιάννης Σπανός ξεκίνησε τη δισκογραφική του πορεία το 1953 και έγινε από τους βασικούς συντελεστές του Νέου Κύματος. Τότε κυκλοφόρησε το δίσκο "Μια αγάπη για το καλοκαίρι", με μια καινούργια φωνή που είχε ανακαλύψει, την Καίτη Χωματά. Σημαντικότεροι δίσκοι του, όμως, είναι οι "Ανθολογίες", το "Εκείνο το Καλοκαίρι OST"(Α΄ Βραβείο Μουσικής Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1971) και η "Οδός Αριστοτέλους".
Μερικά γνωστά τραγούδια του είναι: "Σαν με κοιτάς", "Σπασμένο καράβι", "Μια φορά θυμάμαι μ αγαπούσες", "Μαρκίζα", "Είπα να φύγω", "Βροχή και σήμερα", "Θα με θυμηθείς", "Στην αλάνα", "Μια Κυριακή" κ.α.
Δέσποινα Σαββοπούλου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια