Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι άνδρες είναι... Πινόκιο

Oι άνδρες λένε πιο εύκολα ψέματα από τις γυναίκες και μάλιστα νιώθουν λιγότερες ενοχές κάθε φορά που ψεύδονται, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία έγινε σε 3.000 άτομα στη Βρετανία.
Οπως προέκυψε από τη δημοσκόπηση, ο μέσος άνδρας λέει τρία ψέματα ημερησίως (δηλαδή 1.092 ψέματα τον χρόνο).
Την ίδια στιγμή η μέση γυναίκα φαίνεται να είναι πιο ειλικρινής, αφού δεν λέει περισσότερα από δύο ψέματα την ημέρα (περίπου 728 ψέματα ετησίως).
Ποιοι είναι οι κύριοι αποδέκτες των ψεμάτων;
Οι μητέρες, οι οποίες πέφτουν μάλιστα συχνότερα «θύματα» των γιων τους.
Σύμφωνα με ειδικούς του Μουσείου Επιστημών οι οποίοι παρήγγειλαν τη δημοσκόπηση, το 25% των ανδρών αναφέρει ότι έχει πει ψέματα στη μητέρα του σε σύγκριση με ποσοστό 20% των γυναικών.
Είναι αξιοσημείωτο ότι μόλις το 10% τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών αναφέρει ότι λέει ψέματα στον ή στη σύντροφό του.
Σε ό,τι αφορά το είδος του ψεύδους, οι άνδρες παραδέχονται ότι λένε συχνότερα ψέματα στο ταίρι τους σχετικά με το πόσο έχουν πιει.
Οι γυναίκες, από την πλευρά τους, έχουν εύκολο το ψέμα «δεν έχω τίποτε, είμαι καλά», ώστε να κρύψουν τα πραγματικά τους αισθήματα.
Το 82% των γυναικών παραδέχθηκε ότι ένιωσε άσχημα που είπε ψέματα- την ίδια στιγμή το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν 70%.
Υπάρχει όμως αποδεκτό ψέμα;
Το 84% των ατόμων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι υπάρχει, ενώ το 71% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν είναι κακό να λέμε ψέματα αν με αυτόν τον τρόπο αποφύγουμε να πληγώσουμε τα συναισθήματα κάποιου άλλου ανθρώπου. Και μπορεί οι άνδρες να λένε περισσότερα ψέματα αλλά οι γυναίκες είναι εκείνες που λένε τα καλύτερα, όπως υποστηρίζει το 55% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση.
pournari

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια