Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΚΑΙΟΣ

Ο Γιώργος Αλκαίος - Βασιλείου γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1971 στην Αθήνα και ανήκει στον αστερισμό του Αιγόκερου. Αμέσως μετά την γέννηση του, μισός Έλληνας-μισός Πορτογάλος, μεταφέρεται στην Βοστόνη, όπου ζει μέχρι και τα τρία του χρόνια.. Παιδί χωρισμένων γονιών, επέστρεψε στην Ελλάδα με τον πατέρα του Γιάννη Βασιλείου. Τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στο Χαλάνδρι και η γυναίκα που τον μεγάλωσε ήταν η γιαγιά του Άννα, στην οποία έχει μεγάλη αδυναμία. Τα καλοκαίρια τα περνάει στην Σαλαμίνα με συγγενείς και φίλους. Σε ηλικία 12 χρόνων πιάνει την πρώτη του δουλειά, ως πωλητής στο ιχθυοπωλείο του θείου του στην κεντρική ψαραγορά του νησιού. Κατά τη διάρκεια των εφηβικών του χρόνων, και παράλληλα με το σχολείο, ο Γιώργος εργάζεται σε αρκετές δουλειές.

Από μικρός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ανήσυχος, αφού το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η μουσική και ο αθλητισμός. Αν και φανατικός Oλυμπιακός βρέθηκε να παίζει μπάλα στην παιδική ομάδα του Παναθηναϊκού φορώντας μια κόκκινη φανέλα από μέσα. Με προπονητή τον Μίμη Δομάζο ο Γιώργος κάθισε ένα χρόνο στην ομάδα αφού μετά
ασχολήθηκε με το καράτε και το μπάσκετ. Η πρώτη επαφή με την μουσική και το θέατρο έγινε στο 'Χαρούμενο Χωριό', μια κατασκήνωση στην Βαρυμπόμπη, καθώς για 4 χρόνια ως κατασκηνωτής και ομαδάρχης συμμετείχε σε όλες τις μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις. Εκεί έμαθε την ομαδικότητα, την οργάνωση, αλλά και την λέξη δουλειά. Στα 16 του χρόνια εγκαταλείπει το λύκειο και σπουδάζει ηλεκτρονικός στις σχολές ΔΕΛΤΑ από όπου και παίρνει το πτυχίο του.

Η πρώτη του εμφάνιση σε τηλεοπτική εκπομπή ήταν το 1989, όταν εμφανίστηκε στο 'Έλα στο Φως' της ΕΤ 2. Ουσιαστικά ήταν το πρώτο reality της ελληνικής τηλεόρασης αφού μέσα από 1500 νέους ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές επιλέχθηκαν από κριτική επιτροπή μόνο οι 20. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Γιώργος, τότε, Βασιλείου. Εκεί σπουδάζει χορό με τον Daniel Lomel, υποκριτική με την Νίκη Τριανταφυλλίδου,
μουσική με τον Γιώργο Χατζηνάσιο, ενώ διδάσκεται από τις εμπειρίες των Μίνωα Βολονάκη, Λάκη Λαζόπουλο και άλλων μεγάλων καλλιτεχνών του χώρου.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς περνάει με επιτυχία από την οντισιόν του Μίνωα Βολονάκη για το έργο του Σοφοκλή 'Αντιγόνη', με πρωταγωνίστρια την αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Οι πρόβες της παράστασης διαρκούν 2 μήνες και η αφετηρία της μεγάλης περιοδειας είναι η Επίδαυρος. Ο αρχαίος χορός, όπου συμμετέχει ο Γιώργος, ήταν από τις μεγαλύτερες εμπειρίες για κάποιον που είναι μόλις 17 χρονών. Ήταν ο πρώτος που σε τόσο μικρή ηλικία εμφανίζεται σε χορό στην Επίδαυρο.

Το ίδιο καλοκαίρι αποφασίζει να αλλάξει πλεύση και να βρεθεί από το χώρο του θεάτρου σε εκείνο της μουσικής. Όταν άκουσε για την οντισιόν που γινόταν στο νυχτερινό κέντρο ''ΤΟΥΝΕΛ'' δεν δίσταζει να πάει και μάλιστα να πάρει ουσιαστικά την δουλειά.

Το καλοκαίρι του 1991 συμμετέχει στις συναυλίες του πρωτοεμφανιζόμενου τότε Χρήστου Δάντη σε όλη την Ελλάδα, ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ο συνθέτης Αβέτ Κυζιριάν δηλώνει συμμετοχή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το τραγούδι 'Δεν με θέλεις τολμηρό' και τραγουδιστή τον Γιώργο. Είναι η χρονιά όπου δύο νέα παιδιά ξεκινάνε το τραγούδι. Ο Γιώργος Αλκαίος και ο Σάκης Ρουβάς. Είναι η στιγμή όπου ο Γιώργος Βασιλείου αλλάζει ...σε Γιώργο Αλκαίο. Ο Γιώργος αποσπά το πρώτο βραβείο ερμηνείας και ξεκινάει την καριέρα του... Με την επιστροφή του στην Αθήνα υπογράφει στην BMG.

Ο Γιώργος δεν περιορίζεται μονάχα στην ερμηνεία αλλά συμμετέχει ενεργά στη σύνθεση και τον στίχο. Πριν την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ ο Γιώργος Αλκαίος γράφει τραγούδια και για άλλους καλλιτέχνες. Η Αλέξια ερμηνεύει το 'Ξυπνάει ο άλλος μου εαυτός', τραγούδι που
χρησιμοποιήθηκε για τη διαφημιστική καμπάνια αναψυκτικού, και ο Νότης Σφακιανάκης ερμηνεύει το 'Όπα -Όπα' , το 'Δεύτερα Χέρια' και το 'Πες μου να πεθάνω'. Τραγούδια που γνωρίζουν μέχρι και σήμερα μεγάλη επιτυχία.

Ο Μίλτος Καρατζάς, διευθυντής τότε της δισκογραφικής εταιρείας BMG, κυκλοφορεί τον πρώτο δίσκο του Γιώργου Αλκαίου με τίτλο 'Με λίγο τρακ', εμπιστευόμενος τον στίχο στην Εύη Δρούτσα. Το τραγούδι 'Τι- Τι' κάνει την διαφορά στην ελληνική μουσική σκηνή καθώς είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται ανατολίτικος ήχος σε συνδυασμό με δυτική ποπ, κάτι το οποίο ανέτρεψε τα μουσικά δεδομένα της εποχής.

Από εκεί και πέρα ακολουθούν 6 δισκογραφικές δουλειές και η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη.5 χρυσοί δίσκοι και 3 πλατινένιοι.Ένα μαύρο μαντήλι στο δεξί του χέρι γίνεται το σήμα κατατεθέν του για τα επόμενα 5 χρόνια. Είναι ο μόνος Έλληνας καλλιτέχνης που έκανε το φετίχ του ...μόδα. Τα τραγούδια του έχουν ένα ξεχωριστό ήχο και αυτό οφείλεται κυρίως στην παραγωγή όπου συμμετέχει ενεργά ο Γιώργος με τις συμβουλές και την εμπειρία του παραγωγού του Γαβρίλη Παντζή. Η 9χρονη συνεργασία τους γίνεται πολλές φορές χρυσή και πλατινένια.

Η ανεξέλεγκτη πορεία της επιτυχίας σε συνδυασμό με το low profile του χαρακτήρα του ήταν αρκετά ώστε με την λήξη του συμβολαίου του από την BMG να δεχθεί μια σειρά σημαντικών προτάσεων από όλες σχεδόν τις δισκογραφικές εταιρείες. Μετά από 3 μήνες συζητήσεων ο Δημήτρης Γιερμενίτης και ο Γιώργος Πολυχρονίου, διευθυντές της SONY MUSIC, καταφέρνουν να αποκτήσουν τον Γιώργο Αλκαίο στο δυναμικό της εταιρείας τους. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά στην νέα του πλέον εταιρεία φέρει τον τίτλο 'Ήχοι Σιωπής' και σοκάρει όλη την Ελλάδα με την extreme φωτογράφηση και το νέο look του Γιώργου. Σε κάτι λιγότερο από 24 ώρες γίνεται χρυσός. Ακολουθούν 4 δισκογραφικές δουλειές. Όλες χρυσές και οι 2 από αυτές πλατινένιες.

Το 2003 και με την λήξη του συμβολαίου του ο Γιώργος Αλκαίος, μετά από δύο μεγάλα συμβόλαια πολυεθνικών εταιρειών, αποφασίζει να μεταπηδήσει σε μια καθαρά ελληνική δισκογραφική εταιρεία. Η ALPHA RECORDS του έδωσε την δυνατότητα να δημιουργήσει μουσικά, κάτι που τον έκανε να δεχτεί την πρόταση συνεργασίας τους. Μια κίνηση που συζητιέται, εκτός από την υπογραφή του στην εταιρεία, είναι και το εξώφυλλο του πρώτου του cd στην ALPHA RECORDS, καθώς η συσκευασία θυμίζει DVD. Το 2004 κυκλοφορεί μια ειδική έκδοση από την ίδια δισκογραφική εταιρεία με 12 νέα τραγούδια και ένα 2ωρο DVD αφιερωμένο σε όλη την καλλιτεχνική του πορεία (τραγούδια-videoclips και
ερασιτεχνικές λήψεις από συναυλίες).

Γνωστές προσωπικότητες από όλους τους χώρους (τραγουδιστές, ηθοποιοί, μοντέλα, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι) μιλούν για εκείνον. Ο Γιώργος Αλκαίος κλείνοντας 15 χρόνια στο χώρο αλλάζει και πάλι σελίδα στην μέχρι τώρα μουσική του πορεία . Δημιουργεί ένα καινούργιο μουσικό προφίλ, μεταφέροντας μέσα από κάθε καινούργιο του τραγούδι και διαφορετικό συναίσθημα. Αυτό που πάντα έκανε άσχετα με το είδος της μουσικής.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια