Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αγόρια για... δάγκωμα

Eίναι ωραίοι, γοητευτικοί και τρέφονται με... αίμα!
Τα βαμπίρ πάντοτε αποτελούσαν ένα άκρως γοητευτικό και πιασάρικο θέμα στην ιστορία του κινηματογράφου.
Λατρεύονταν για το μυστήριο του χαρακτήρα τους σε συνδυασμό με τις σκοτεινές τους δυνάμεις και τον ιδιαίτερο(!) τρόπο ζωής τους.
Με αφορμή λοιπόν......

 την πολυαναμενόμενη ταινία του Tim Burton, «Dark Shadows» η οποία έχει ως κεντρικό πρόσωπο ένα βαμπίρ το οποίο υποδύεται ο αγαπημένος μας Johnny Depp, κάναμε μία αναδρομή και βρήκαμε τους διασημότερους και γοητευτικότερους ζωντανούς- νεκρούς που έχουν περάσει από την μεγάλη οθόνη.

Από την εποχή που το πρώτο βαμπίρ έκανε την εμφάνισή του στις σκοτεινές αίθουσες, και δεν είναι άλλος από το Nosferatu στην ομώνυμη ταινία του 1922, όπου το κεντρικό πρόσωπο ήταν ένα άκρως αποκρουστικό και αιμοδιψές πλάσμα, τα χαρακτηριστικά και γενικότερα το attitude των συγκεκριμένων χαρακτήρων, έχει διαποτιστεί με πλούτο, glamour και συνήθως αψεγάδιαστη εξωτερική εμφάνιση.

Γοητευτικός, πλούσιος και παντοδύναμος παρουσιάστηκε ο Gary Oldman υποδυόμενος τον κόμη Δράκουλα το 1992 και παρά τη βίαιη συμπεριφορά του και τις όχι και τόσο φυσιολογικές του συνήθειες, έκανες πολλές γυναικείες καρδιές να σκιρτήσουν. Μόλις δύο χρόνια μετά η βιομηχανία των ταινιών τρόμου έκανε ένα ανέλπιστο δώρο στις απανταχού σινεφίλ καθώς συγκέντρωσε στην ίδια ταινία τα απόλυτα sex symbols της εποχής, Tom Cruise, Brad Pitt και Antonio Banderas στο «Interview With The Vampire». Ο Tom υποδύθηκε έναν από τους διασημότερους βρικόλακες στην ιστορία, τον Lestat, ενώ ο Brad το δημιούργημά του, Louis. Στην ταινία εμφανίστηκε και η πιτσιρίκα τότε Kirsten Dunst η οποία υποδύθηκε μία... βρικολακίνα! Τον Lestat υποδύθηκε και ο Stuart Townsend (πρώην αρραβωνιαστικός της Charlize Theron) το 2002 στο μιούζικαλ τρόμου «Queen Of The Damned» όπου στον ρόλο της βασίλισσας είδαμε την αδικοχαμένη Aaliyah.

Και ενώ η βαμπιροτρέλα του κινηματογράφου είχε κάπως κοπάσει τα τελευταία χρόνια, ήρθε ο οδοστρωτήρας «Twillight» και έκανε τα βαμπίρ και πάλι μόδα! Η κινηματογραφική μεταφορά του best seller, το οποίο χωρίζεται σε τόσα πολλά μέρη που ακόμα και τα εγγόνια μας θα το παρακολουθούν, έχει ως κεντρικό πρόσωπο το νεαρό βρικόλακα Edward Cullen ο οποίος ερωτεύεται την κοινή θνητή Bella αγνοώντας την οικογένεια και τη φυλή του. Σημαντικό ατού της ταινίας είναι φυσικά η εμφάνιση του πρωταγωνιστή Robert Pattinson o oποίος λατρεύεται με πάθος από κάθε έφηβη που σέβεται τον εαυτό της.

Εκτός από την μεγάλη οθόνη τα βαμπίρ έχουν καταλάβει και την τηλεόραση με την ανάλογη επιτυχία φυσικά, μέσω της διάσημης σειράς «True Blood». Stephen Moyer (Bill) και Alexander Skarsgard (Eric) πρωταγωνιστούν στις γυναικείες φαντασιώσεις, καθώς εκτός από αιμοδιψείς και ισχυροί δείχνουν και την ανθρώπινη πλευρά τους διεκδικώντας την καρδιά της ίδιας γυναίκας, Anna Paquin (Sooki).

Συμπέρασμα: Το σκοτεινό και μεταφυσικό πάντα ασκεί ιδιαίτερη έλξη και κυρίως στο γυναικείο φύλο. Γερό στομάχι να έχουμε γιατί αν κρίνουμε από το παρελθόν το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για τα κινηματογραφικά βαμπίρ και φυσικά τους πιστούς θαυμαστές τους.
www.queen.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια