Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στο στόχαστρο της σάτιρας οι πολιτικοί στις φετινές Απόκριες

'Οσο περισσότερο επηρεάζει η κρίση τον κόσμο τόσο μεγαλύτερη ανάγκη υπάρχει για σάτιρα της επικαιρότητας και των πολιτικών και οι φετινές Απόκριες είναι πλούσιες σε πολιτικό περιεχόμενο.
Η Patty, η ηρωίδα του αργεντίνικου σίριαλ που καθήλωσε τα παιδιά στη μικρή οθόνη, βρίσκεται φέτος στην κορυφή των προτιμήσεων των μικρών κοριτσιών.
Η Patty θα αποτελέσει ένα από
τα βασικά πρόσωπα του φετινού Καρναβαλιού, αναφέρουν οι καταστηματάρχες, καθώς πέρα από την αγάπη που δείχνουν τα κορίτσια στη συγκεκριμένη ηρωίδα, είναι και αρκετά οικονομική για τους γονείς, καθώς στην ουσία δεν πρόκειται για στολή αλλά για αξεσουάρ, όπως σιδεράκια και γυαλιά που μεταμορφώνουν τα κορίτσια στην "άσχημη" Patty.
Όσον αφορά τα αγόρια, τα μικρά προτιμούν στολές Spiderman, Gormiti, Superman, Batman και πειρατών, ενώ τα λίγο μεγαλύτερα οτιδήποτε σχετίζεται με τρόμο, όπως βρικόλακες ή σκελετούς.
Οι ενήλικες που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν χρήματα για στολές, επιλέγουν συνήθως αστεία θέματα, όπως στολές ζώων.
Επιπλέον οι γυναίκες προτιμούν περισσότερο μοντέρνες και αποκαλυπτικές στολές, ενώ οι άντρες, αν δεν επιλέξουν να ντυθούν γυναίκα, προτιμούν πιο παραδοσιακές στολές, όπως Άραβες, σουλτάνοι ή πειρατές.
Και οι φετινές Απόκριες είναι πλούσιες σε πολιτικό περιεχόμενο.
Η μάσκα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου είναι από τις πρώτες σε πωλήσεις, ενώ μεγάλη ζήτηση έχει και το πρόσωπο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ.Θεόδωρου Πάγκαλου.
Επίσης, η περούκα "Τζούλια Αλεξανδράτου" είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες, που επιλέγουν να "αλλάζουν" φύλλο για μία μέρα.
Μάλιστα, όπως τονίζουν οι καταστηματάρχες, ζευγάρια, ακόμη και ολόκληρες ομάδες που θα κατέβουν φέτος στα Καρναβάλια, έχουν έντονη τη διάθεση να σατιρίσουν την επικαιρότητα και ξεφύγουν για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να ξεφύγουν για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας, γι αυτό κι επιλέγουν διαφορετικά θέματα μεταξύ τους.
Υπάρχουν καταναλωτές που συνδυάζουν ακόμη και την Άγκελα Μέρκελ με την Τζούλια και τον Βενιζέλο με τη Lady Gaga.
Χαρακτηριστικό της διάθεσης του κόσμου να σατιρίσει τους πολιτικούς αποτελεί το γεγονός πως και το Καρναβάλι της Πάτρας θα γεμίσει με πρόσωπα της πολιτικής σκηνής.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς θα υπάρχει και άρμα με σχετικό θέμα.
Έξυπνο Χρήμα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια