Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συγγνώμη, μέχρι τώρα ήμουν ο πατέρας σου, αλλά τώρα δεν είμαι...

Διαζευγμένοι άντρες στην Αυστραλία εκμεταλλεύονται έναν καινούριο νόμο, για να πάρουν πίσω τα χρήματα που πλήρωναν επί χρόνια για τη διατροφή των παιδιών τους και τα οποία, έπειτα από εξετάσεις ταυτοποίησης γενετικού υλικού (DNA) που έκαναν, αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν δικά τους.
Άλλος ήταν ο βιολογικός τους πατέρας.
Σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία, το 2007 48 άντρες έχουν λάβει πίσω συνολικά 434.378.64 δολάρια (Αυστραλίας), ποσόν που πλήρωναν μέσω του οργανισμού Child Support Agency.
Ένας διαζευγμένος πατέρας, έπειτα από τεστ στο
οποίο φάνηκε ότι δεν ήταν ο βιολογικός πατέρας των παιδιών του, έλαβε πίσω 70.000 δολάρια Αυστραλίας (48.000 ευρώ περίπου) που είχε πληρώσει για διατροφή.
Το θέμα, εντούτοις, δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.
Αποκαλύψεις του είδους φαίνεται να έχουν οδυνηρές επιπτώσεις στα παιδιά.
Η πρόεδρος του οργανισμού «Ένωση Διαζευγμένων Γονιών», Κάθλιν Σουϊνμπερν, θα πει χαρακτηριστικά: "Σε όλη αυτή την υπόθεση, τα άτομα που πληγώνονται, σε τελευταία ανάλυση, περισσότερο είναι τα ίδια τα παιδιά.
Τι λες σ' ένα παιδί;
Συγγνώμη, μέχρι τώρα ήμουν ο πατέρας σου, αλλά τώρα δεν είμαι;
Η επίδραση στα παιδιά είναι καταστροφική, να μην πούμε τίποτε και για τον οικονομικό παράγοντα, όπου η μητέρα των παιδιών, μέσα στον αγώνα που κάνει για να τα μεγαλώσει, πρέπει να δίνει πίσω και τα χρήματα της διατροφής που έλαβε πριν από χρόνια, ίσως".
Η ίδια θα πει ότι δεν πιστεύει ότι ο ρόλος του πατέρα στη ζωή των παιδιών θα πρέπει να αλλάξει με βάση τον βιολογικό παράγοντα.
"Αν ανάθρεψες αυτά τα παιδιά, ήσουν ο γονιός τους, δεν μπορείς ν' αλλάξεις ιδέα, άσχετα με το τι λέει το DNA", θα πει.
Από την άλλη πλευρά όμως, η διευθύντρια του οργανισμού Men's Rights Agency, Σου Πράις, θα πει ότι "είναι καιρός όλοι αυτοί οι άντρες που είχαν πέσει θύματα κοροϊδίας εκ μέρους των πρώην συντρόφων τους, να βρουν το δίκιο τους.
Να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
Πιστεύω ότι και από την πλευρά των παιδιών είναι σωστό να ξέρουν ποιος είναι ο βιολογικός τους πατέρας.
Επίσης, είναι δίκαιο αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν τα χρήματα που πλήρωναν για διατροφή, πίσω".
Πηγή ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια