Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μηχανόβιοι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες στην Πρόληψη των Δασών !!!


Από μέρα σε μέρα θα ανακοινωθεί η δημιουργία Σώματος Πυροσβεστών με μηχανές αποκλειστικά επανδρωμένο ΜΟΝΟ από ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
Θα λειτουργήσει πιλοτικά και αν πάει καλά όταν με το καλό μονιμοποιηθούμε, τότε θα μονιμοποιηθούν και συνάδελφοι αυτοί ως μοτοσικλετιστές στο Π.Σ.
Οι μηχανές θα είναι επανδρωμένες με :
1. GPS,

2. φορητό ασύρματο,
3. μπαγκαζιέρα 52 λίτρων,
4. έναν επινώτιο και
5. πτυσσόμενο φτυάρι.
Επίσης στους επιβαίνοντες θα δοθούν μπουφάν και μπότες μηχανής.
Ενώ θα αναφέρονται απευθείας στο ΣΠΕΚ και θα περιπολούν στα Δάση.
Πιθανόν σε κάθε μηχανή να βρίσκονται 2 άτομα.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει επίσης η εντοπιότητα από κάθε περιοχή ενώ μπορούν να συμμετάσχουν συνάδελφοι από όλες τις ειδικότητες.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά σε κύρια βάση στο Λεκανοπέδιο Αττικής και με λιγότερο αριθμό σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ. Εκτιμώνται ότι θα επανδρωθούν 75 μοτοσυκλέτες ,πιθανόν 660 ΧΤ στην ΑΤΤΙΚΗ και 75 στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Δυστυχώς το Αρχηγείο πήγε να βάλει πάλι "φρένο" άλλα την αποστομωτική απάντηση την πήραν αυτή την φορά πρώτα από τον ίδιο τον Υπουργό κ. Χρυσοχοίδη και φυσικά από τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ.
Παρακαλούνται τα σωματεία και οι συνάδελφοι να στείλουν, όσοι ενδιαφέρονται, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα το βράδυ το ονοματεπώνυμο τους την ειδικότητα τους και τι δίπλωμα μοτοσυκλέτας έχουν άνω των 125 κυβικών.
Το σωματείο Θεσσαλονίκης έχει στείλει ήδη κατάλογο με τα ονόματα των συναδέλφων από τους οποίους όταν έρθει η ώρα θα ερωτηθούν από την διοίκηση τους εάν θέλουν να συμμετάσχουν !!!
Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία και για συνάδελφους που ίσος δεν έχουν ΥΕ να δηλώσουν συμμετοχή.
Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε σύσκεψη στο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ μεταξύ του Υπουργού, του Γεν. Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, της ΠΟΣΠΥΔ και του ΑΠΣ.
spyth

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια