Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

"Πράσινοι" γαλαζοαίματοι

*  Πρίγκιπας Κάρολος
Ο πιο γνωστός γαλαζοαίματος και ίσως ο πρώτος που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα ζητήματα του περιβάλλοντος, παρεμβαίνοντας με επιστολές σε υπουργούς της κυβέρνησης των Εργατικών, όπως αποκαλύφθηκε πριν από μερικά χρόνια. Στη Βρετανία, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το οικολογικό κίνημα έχει υποδεχθεί θετικά στους κόλπους του τον πρίγκιπα Κάρολο, εκφράζονται ανησυχίες για τις εντάσεις που ενδεχομένως δημιουργεί η ισχυρή παρέμβασή του στις σχέσεις μεταξύ μοναρχίας και κυβέρνησης.
*  Πρίγκιπας Αλβέρτος:

Ο επικεφαλής του οίκου του Μονεγάσκων το 2006 προχώρησε στην ίδρυση ιδρύματος για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η πρώτη του επαφή ήταν το 1992, όταν συνόδευσε τον πατέρα του Ρενιέ στη Διάσκεψη για τη Γη στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Το Μονακό ήταν από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να υπογράψουν το Πρωτόκολλο του Κιότο.
*  Πρίγκιπας Χάακον
Ως πρέσβης Καλής Θελήσεως στο πρόγραμμα ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, ο 37χρονος διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένως επισκέψεις στην Αφρική, όπου έχει μελετήσει το φαινόμενο της ξηρασίας και τις επιπτώσεις που έχει στους τοπικούς πληθυσμούς. Δηλώνει ιδιαίτερη ευαισθητοποιημένος στα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και τις επιπτώσεις που έχουν στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων.
*  Πρίγκιπας Φρέντερικ
Μαζί με τη μητέρα του, βασίλισσα Μαργκρέτε, πρωτοστάτησε στη διοργάνωση συνάντησης αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, επιστημόνων, δημοσιογράφων και ακτιβιστών για μια συζήτηση για την κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης τον περασμένο Δεκέμβριο, στο κάστρο της Ελσινόρης. Ο ίδιος, πάντως, αποκαλύπτει ότι το - όχι και τόσο οικολογικό - χόμπι του είναι τα αυτοκίνητα.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια