Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εξιχνιάστηκε ληστεία χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ με λεία 3 εκατ. ευρώ

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησε η αστυνομία για τη ληστεία χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ στα Πετράλωνα, στις 30 Ιανουαρίου 2009.
Η λεία της ληστείας υπολογίζεται σε περίπου 3 εκατ. ευρώ.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με την Ασφάλεια Πάτρας, μετά τη σύλληψη ενός 36χρονου στην αχαϊκή πρωτεύουσα, την περασμένη Κυριακή.
Όπως ανακοινώθηκε, ένας 32χρονος υπάλληλος των ΕΛΤΑ, που ήταν
ένοπλος συνοδός στη χρηματαποστολή, είχε δώσει πληροφορίες για την χρηματαποστολή στον 36χρονο και σε ένα ακόμη άγνωστο άτομο που αναζητείται.
Οι δύο ληστές φορούσαν στολές αστυνομικών και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής την ώρα που έβγαιναν από το κατάστημα των ΕΛΤΑ, στη διασταύρωση των οδών Χαρμανλή και Γρ. Λαμπράκη στα Πετράλωνα.
Οι δράστες πυροβόλησαν τον 32χρονο και τον τραυμάτισαν στο πόδι ώστε να μην κινηθούν υποψίες σε βάρος του. Στη συνέχεια, άρπαξαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.
Την Τετάρτη, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη και ο 32χρονος υπάλληλος των ΕΛΤΑ.
Στην κατοχή του 36χρονου, που συνελήφθη στην Πάτρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 85 χιλιάδες ευρώ σε 17 δεσμίδες των ΕΛΤΑ, που αναγνωρίστηκαν ότι προέρχονται από τη ληστεία, γιατί υπήρχαν σφραγίδες με την ημερομηνία που έγινε η επίθεση, ενώ σε θυρίδα τράπεζας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες 100 χιλιάδες ευρώ.
Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πολυτελή αυτοκίνητα. Όπως έγινε γνωστό, το ένα από αυτά, ο 36χρονος το αγόρασε με τα χρήματα της ληστείας.
Εξάλλου, ο 36χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία. Είχε κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για ληστείες και άλλα αδικήματα ενώ είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών και αποφυλακίστηκε με όρους το 2007. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια