Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συναυλία και ενημέρωση για το Σύνδρομο Down

Το σύνολό τους στην Ελλάδα είναι άγνωστο, η βοήθεια από το κράτος αμελητέα, η ενημέρωση για δομές υποστήριξης ελλιπής.
Και όμως, αυτοί δεν είναι λόγοι για να λιποψυχήσει όποιος μάθει ότι θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί με σύνδρομο Ντάουν. Συγγενείς ανθρώπων με το σύνδρομο, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, προσφέρουν εμπειρία και γνώσεις σε όσους δεν γνωρίζουν πού να απευθυνθούν μέσα από την ενημερωτική εκστρατεία "Αμφινόμη" την οποία διεξάγει η Ένωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Down "Ηλιαχτίδα" σε συνεργασία με τη Νέα Γενιά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.
Μετά το καλοκαίρι ενδέχεται να ξεκινήσει και η δωρεάν διανομή DVD σε μαιευτήρια και σχολεία, με στιγμιότυπα από τη ζωή των παιδιών, συνεντεύξεις γονέων, εργοδοτών και επιστημόνων, για περισσότερη ενημέρωση. Η 21η Μαρτίου, έχει οριστεί ως
Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για το Σύνδρομο Down.
Τι ζητούν οι γονείς και όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν προσέλθει στις συναντήσεις που προηγήθηκαν στους δήμους Αλίμου, Ν.Σμύρνης, Καλαμαριάς, Συκεών και Κοζάνης;
"Βοήθεια καθημερινή, πριν από το σχολείο ή να υπήρχε δάσκαλος στο σχολείο", εξηγεί ο υπεύθυνος επικοινωνίας της "Ηλιαχτίδας", Δημήτρης Φροσύνης, που έχει αδελφό με σύνδρομο Down. Γνώστης των καταστάσεων, εξηγεί ότι στατιστικά στοιχεία δεν υφίστανται επειδή "οι τοκετοί δεν καταγράφονται στα μαιευτήρια, ενώ εμπειρικά γνωρίζω ότι το 70% με 80% των περιπτώσεων διακόπτουν την κύηση"
Στις 22/3 διοργανώνεται συναυλία στο "Κύτταρο" και συνάντηση στον "Ιανό"
Οι επόμενες συναντήσεις θα γίνουν σε Λάρισα 16 Απριλίου 2010, Θέρμη 17 Απριλίου 2010, Καβάλα 18 Απριλίου 2010 και Χανιά 15 Μαΐου 2010.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια