Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μίκης Θεοδωράκης: "Η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού έπιασε πάτο"!

"Θα ήθελα να περιοριστώ στην Ελλάδα, η οποία μέσα στη γενικευμένη διεθνή οικονομική κρίση αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, και να πω πως ότι είμαι βαθύτατα απαισιόδοξος για το μέλλον της χώρας μας.
Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι τα αίτια της σημερινής κρίσης είναι τόσο βαθιά και καθοριστικά, που θα χρειαστούν πάρα πολλά χρόνια για να ξεπεραστούν.
Εάν πραγματικά θέλουμε να τα ξεπεράσουμε και να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις γι αυτό.
Τα αίτια αυτά συνοψίζονται σε τρεις λέξεις: Ήθος, Μόρφωση, Πολιτισμός.
Τις τελευταίες δεκαετίες έγιναν εγκλήματα κατά του λαού με τη γενίκευση της διαφθοράς και την έλλειψη ήθους σε μεγάλη κλίμακα και σε όλα τα
κοινωνικά στρώματα, την κατακόρυφη πτώση της μόρφωσης σε όλα τα επίπεδα και την υποβάθμιση έως την εξαφάνιση του πολιτισμού, ειδικά του νεοελληνικού.
Δηλαδή η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού, που αποτελεί τη βάση για την πρόοδο μιας χώρας, έχει φτάσει σε πάρα πολύ χαμηλό σημείο, ώστε κάθε προσπάθεια για οικονομική ανασύνταξη και βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών να φαντάζει, προς το παρόν, σαν άπιαστο όνειρο.
Όμως, πέραν των σκληρών ημερών που μας περιμένουν, οι εθνικοί κίνδυνοι που μας περιβάλλουν γίνονται περισσότερο απειλητικοί, λόγω ακριβώς του γενικευμένου χαμηλού επιπέδου που χαρακτηρίζει τα πλέον ζωτικά και ευαίσθητα στηρίγματα ενός λαού, γεγονός που έχει γίνει αντιληπτό από τους κάθε είδους εχθρούς μας, που δεν διστάζουν να μας απειλούν, να μας λοιδορούν και να ποδοπατούν την εθνική μας υπερηφάνεια, δηλαδή το βασικό μας στήριγμα, που μας κράτησε τελικά όρθιους μέσα από τους αιώνες." Αθήνα, 24.3.2010.
"Ο κόσμος του Επενδυτή"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια