Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πτι-Μπερ: ιστορία γεύσης

Η ιστορία των μπισκότων Πτι-Μπερ θα μπορούσε να αποτελέσει υλικό για ένα θαυμάσιο μυθιστόρημα. Όλα ξεκίνησαν το 1916 από την κουζίνα της οικογένειας Παπαδοπούλου στην Κωνσταντινούπολη, όπου η μητέρα έφτιαχνε τα γλυκά της.
Ωστόσο οι εποχές ήταν δύσκολες και γρήγορα η οικογένεια αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα, αναζητώντας στη Ευρώπη καλύτερη τύχη.
Προορισμός ήταν η Μασσαλία, αλλά ένας σύντομος σταθμός για ξεκούραση σε ένα καφενείο στον Πειραιά άλλαξε τα πράγματα: εκεί οι Παπαδόπουλοι ανακάλυψαν ότι στη Ελλάδα δεν υπήρχε πολλή γνώση σχετικά με την απόλαυση των μπισκότων και αποφάσισαν να μείνουν εδώ και να μας μυήσουν στα μυστικά της τέχνης τους.
Έτσι η οικογένεια ρίζωσε στην Αθήνα και τα επόμενα χρόνια όλα τα μέλη της δούλεψαν σκληρά για τη μικρή οικοτεχνία μπισκότων που λίγο λίγο αποκτούσε φήμη και πελατεία. Στα μέσα του προηγούμενου αιώνα η βιοτεχνία εγκαταστάθηκε στο πρώτο της μικρό εργοστάσιο - κοντά στη Γέφυρα Πουλοπούλου - και άρχισε να συσκευάζει τα περίφημα πλέον Πτι-Μπερ της, σε μεγάλα τετράγωνα μεταλλικά κουτιά, τα οποία σύντομα βρέθηκαν σε κάθε σπίτι. Από τότε τα χρόνια κύλησαν, οι εποχές άλλαξαν και η μικρή βιοτεχνία έγινε βιομηχανία με τέσσερα εργοστάσια.
Βασικές αρχές της: σκληρή δουλειά, εντιμότητα και σεβασμός στον καταναλωτή.  
 Αποτέλεσμα : σταθερή ποιότητα , αναλλοίωτη γεύση. Σήμερα τα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου κατέχουν την πρώτη θέση στις καρδιές μας, χάρη στην από χρόνια μοναδική συνταγή τους.
Άλλωστε τα αγαπημένα μπισκότα μικρών και μεγάλων δεν είναι μόνον απολαυστικά αλλά και διατροφικά ωφέλιμα.
Με βάση τους τα δημητριακά, αποτελούν μια πολύ καλή πρόταση για πρωινό ή για ένα μικρογεύμα κάθε στιγμή της ημέρας. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες - θρεπτικά συστατικά απαραίτητα στον οργανισμό - και φροντίζουν καθημερινά για τη διατροφική μας ισορροπία, οπότε μπορούν να ενταχθούν στο υγιεινό διαιτολόγιο του σύγχρονου ανθρώπου.
Εκτός από την κλασική γεύση, κυκλοφορούν πια και τα Πτι-Μπερ ολικής άλεσης που έχουν ακόμα μεγαλύτερα διατροφικά οφέλη, καθώς περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες φυτικών ινών και βιταμινών.
Επιπλέον, αν σας αρέσουν οι ...διπλές απολαύσεις, τα Πτι-Μπερ με σοκολάτα γάλακτος και τα Πτι-Μπερ ολικής άλεσης με μαύρη σοκολάτα είναι ιδανικές επιλογές.!!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια