Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας!

Το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας (ΔΣΚ) απευθύνεται σε όλα τα ελληνικά σχολεία και θα είναι on - line σε οκτώ πόλεις της ελληνικής Περιφέρειας, μέχρι και τις 7 Μαΐου.
Σκοπός του είναι να υποστηρίζει την ανάπτυξη πρωτοβουλιών εκ μέρους των ίδιων των εκπαιδευτικών και να προωθεί εκπαιδευτικές καινοτομίες στις σχολικές μονάδες.
Ειδικότερα, επιδιώκει την ουσιαστική αλλαγή στη μορφή και στο περιεχόμενο της εκπαιδευτικής πράξης με τρόπο που να αναδεικνύει δημιουργικές μορφές εργασίας και μάθησης στο σχολείο. Πρόκειται
για μια παρέμβαση που αποσκοπεί στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης.
Για τέταρτη συνεχή χρονιά εφαρμόζεται το ΔΣΚ με συμμετοχή 417 εκπαιδευτικών από 94 σχολεία όλης της Ελλάδας, οι οποίοι λαμβάνουν συστηματική επιμόρφωση μέσω τους διαδικτυακού "Εργαστηρίου", ενώ παράλληλα 177 εκπαιδευτικοί δραστηριοποιούνται μεμονωμένα μέσω του "Προγράμματος Ανοιχτής Επιμόρφωσης" του Εργαστηρίου.
Όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί απαρτίζουν μια διαδικτυακή κοινότητα και συνεργάζονται συστηματικά για τη δημιουργική ανάπτυξη του μαθησιακού τους δυναμικού, επιθυμώντας να αποστασιοποιηθούν από στείρες διδακτικές πρακτικές του παρελθόντος και στοχεύοντας στην ευρύτερη βελτίωση της οργανωτικής και παιδαγωγικής κουλτούρας του ελληνικού σχολείου.
Μάλιστα, στην Πάτρα, το Βόλο, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, οι συναντήσεις ενημέρωσης θα συνδυαστούν με επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς - μέλη του Δικτύου.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ τύπος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια