Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φωτεινή Δάρρα

Η γνωστή τραγουδίστρια μετά την επιτυχημένη σειρά εμφανίσεων που έκανε στη Θεσσαλονίκη, προωθεί το διπλό CD 'Live στο Γυάλινο" που περιέχει τραγούδια του Δημήτρη Παπαδημητρίου σε νέες ενορχηστρώσεις, κάποια κομμάτια γνωστών Ελλήνων συνθετών αλλά και μια επιλογή από ξένα τραγούδια.
Επίσης στη 1 Μαρτίου θα δώσει μια συναυλία στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού που θα περιλαμβάνει τραγούδια που έχουν κερδίσει Όσκαρ, με αφορμή τη φετινή απονομή των πιο γνωστών κινηματογραφικών βραβείων στις 7 Μαρτίου.
Επιδερμίδα διάφανη, μεγάλα σκούρα μάτια, μαλλιά κυματιστά, η ομορφιά της αποπνέει επτανησιακή φινέτσα και καλλιτεχνική ευαισθησία. Ωστόσο, δυο μικρές ρυτίδες έκφρασης στο πλάι των χειλιών της μαρτυρούν ότι αυτό το κομψό πρόσωπο ξέρει να γελάει με την ψυχή του. Η Φωτεινή Δάρρα μιλάει με τα χέρια, κάνει γκριμάτσες, έχει εξαιρετικό ταλέντο στις
μιμήσεις. Η σοβαρή ερμηνεύτρια που έχει δώσει μεγάλες διεθνείς συναυλίες  (στην Αγία Ειρήνη της Κωνσταντινούπολης, στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και αλλού), η λεπτεπίλεπτη τραγουδίστρια στο πλάι του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου έχει κωμική φλέβα. Άλλωστε, όπως λέει η ίδια, τα αστεία της είχαν ανέκαθεν μεγάλη επιτυχία στους συγγενείς και τους φίλους της. Από την άλλη, ως γνήσια Ζακυνθινή, μεγάλωσε σε μια οικογένεια από την οποία το τραγούδι δεν έλειπε ποτέ και έμαθε από μικρή ότι διασκέδαση χωρίς μουσική δεν νοείται. Το τελευταίο το απέδειξε πρόσφατα και στη Θεσσαλονίκη στον μουσικό χώρο όπου εμφανιζόταν: με κοντό φόρεμα και παλιά λαϊκά τραγούδια, έκανε κάθε βράδυ τους θαμώνες να χορεύουν και να τραγουδούν μαζί της.
Όπως παραδέχεται, υπήρξε τυχερή στη μέχρι τώρα καλλιτεχνική πορεία της. Ξεκίνησε με σπουδές υποκριτικής και, μαθήτρια ακόμη στη σχολή, έπαιξε στο θέατρο. Ακολούθησαν οι σπουδές μουσικής και παράλληλα οι συναυλίες και οι ηχογραφήσεις δίσκων.
Τα τελευταία χρόνια δουλεύει με τον συνθέτη - και σύντροφό της - Δημήτρη Παπαδημητρίου και έχει ερμηνεύσει ένα πλούσιο και απαιτητικό ρεπερτόριο σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους εντός και εκτός Ελλάδας. "Ο Δημήτρης με δυσκολεύει μουσικά, αλλά μου κάνει καλό. Άλλωστε είναι πολύ συγκροτημένος άνθρωπος. Πατάει γερά στα πόδια του και σου μεταδίδει τη σιγουριά του. Δίπλα του ξέρω ότι κάνω σωστές επιλογές. Έχω βοήθεια και υποστήριξη"
Η σχέση τους άρχισε και συνεχίζεται μέσα από τη μουσική. "Συναντηθήκαμε στους "Ορνιθες" που ανέβηκαν από το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο με μουσική επένδυση του Δημήτρη, εγώ ήμουν κορυφαία στον Χορό. Χωρίς να τον γνωρίζω, γοητεύτηκα από τη δουλειά του, η οποία έδειχνε έναν ταλαντούχο μουσικό και έναν ευαίσθητο, καλόψυχο άνθρωπο" "Για μένα το τραγούδι ήταν ανέκαθεν το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο, επειδή στο σπίτι μας τραγουδούσαμε σε κάθε γιορτή, σε κάθε τραπέζι. Ποτέ δεν με φαντάστηκα πάνω στη σκηνή. Ήμουν απλώς ένα παιδί το οποίο συνεχώς χόρευε και έκανε αστεία. Γι αυτό όλοι έλεγαν γελώντας ότι θα γίνω ηθοποιός"
"Νομίζω ότι ο βασικός λόγος για τον οποίο τραγουδάω είναι για να κάνω φίλους. Θέλω να μιλήσω στους ανθρώπους, να γίνουμε μια παρέα. Γι αυτόν τον λόγο είμαι προετοιμασμένη να δεχτώ όλα τα καλά αλλά και όλα τα δύσκολα μιας ειλικρινούς σχέσης: το μοίρασμα, την επικοινωνία και τις διαφωνίες.Ή την απόρριψη.."
Απόσπασμα από συνέντευξη που έδωσε η ταλαντούχος τραγουδίστρια στην Μάρω Βασιλειάδου του Περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια