Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το ρομπότ Ντα Βίντσι σε χειρουργική επέμβαση 8χρονης

Μπορεί μέχρι σήμερα η ρομποτική χειρουργική να είναι αρκετά δημοφιλής, όμως οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η πρόοδος στον τομέα αυτόν είναι εξαιρετικά μικρή.
Και όμως, τη Δευτέρα, το ρομπότ Ντα Βίτσι προέβη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο νεφρό μιας οκτάχρονης ασθενούς.
Σε κανονικές συνθήκες συμβατικού χειρουργείου, θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί τομή στο πλευρό της μικρής ασθενούς προκειμένου να έχουν πρόσβαση οι χειρουργοί στο νεφρό, ενώ στη συνέχεια θα έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο για τέσσερις με πέντε ημέρες για την αποθεραπεία της.
Όπως υποστηρίζει όμως ο Hiep Nguyen, ειδικός στην Παιδιατρική Ουρολογία και τη ρομποτική χειρουργική, χρησιμοποιώντας το
ρομπότ Ντα Βίτσι τα πράγματα θα είναι πιο απλά.
Η μικρή θα υποστεί ένα τρίωρο χειρουργείο, μια πολύ μικρότερη της συνηθισμένης τομή, ενώ είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στο σπίτι της την επόμενη μέρα.
Και αυτό γιατί εξαιτίας της τρισδιάστατης εικόνας που προσφέρει το ρομπότ, αλλά και των συμβουλών του για τη χρήση των εργαλείων κατά την επέμβαση, η όλη διαδικασία θα οδηγήσει σε μικρότερες και λεπτότερες κινήσεις από αυτές μιας παραδοσιακής λαπαροσκόπησης.
Το ρομπότ, το οποίο κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρεία Intuitive Surgical, αποτελεί αυτή τη στιγμή ό τι πιο καινοτόμο στο χώρο, αν και άλλες εταιρείες έχουν προβεί στη δημιουργία αντίστοιχων ρομπότ για χειρουργική στα μάτια και τον εγκέφαλο.
mit

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια