Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

BUZZ Ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης από την Google

Νέο στοίχημα βάζει η Google με το λανσάρισμα ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, που φέρει την ονομασία Buzz.
Η υπηρεσία ήδη είναι προσβάσιμη σε όλους τους χρήστες του Gmail, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google. Το Buzz επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται δεδομένα με τους φίλους τους, να τα αναρτούν και να διαβάζουν σχόλια άλλων χρηστών.
Η ομάδα του πληθυσμού στην οποία απευθύνεται το Buzz είναι τα περίπου 170 εκατ. άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Gmail, όμως το στοίχημα για την Google είναι το αν θα καταφέρει να αποσπάσει πολλούς από αυτούς που χρησιμοποιούν άλλες σελίδες όπως το Facebook, που από το 2004 έχει
συγκεντρώσει 400 εκατ. χρήστες.
Στο GmailΟπως έγινε γνωστό, το Buzz είναι στην ουσία ενσωματωμένο στο Gmail, κάτι που σημαίνει ότι τα μηνύματα που δέχονται οι χρήστες του Buzz μεταφέρονται κατευθείαν στον φάκελο εισερχομένων του Gmail, όμως με διαφορετική σήμανση από το κανονικά μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν την ενημέρωση της κατάστασής τους, είτε δημόσια είτε ιδιωτικά, και μπορούν να μοιράζονται δεδομένα από το Twitter, το YouTube, το Flickr και το Picassa.
Στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης της Google, μεταξύ άλλων, έχουν ενσωματωθεί και οι υπηρεσίες χαρτογράφησης της Google, με αποτέλεσμα οι χρήστες κινητών τηλεφώνων με πρόσβαση στο Ιντερνετ να μπορούν σε κάθε ενημέρωση να γνωστοποιούν στους ενδιαφερόμενους και την ακριβή τους θέση.
ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια