Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Ελλάδα στο επίκεντρο των εορτασμών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς στο Πεκίνο.

Στο Άλσος Τσαογιάκ, το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Ασίας, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Πεκίνου, η Ελλάδα κατέχει δεσπόζουσα θέση κατά τη διάρκεια των επταήμερων εορτασμών για το νέο Κινεζικό Έτος.
Στην κεντρική πλατεία του άλσους θα στηθεί το "αιγαιοπελαγίτικο πάρκο", δηλαδή μια πλειάδα από πίνακες με τις πιο όμορφες ελληνικές παραλίες, το οποίο θα στηρίξει την ιδέα του "έρωτα", δεδομένου ότι το Αιγαίο Πέλαγος θυμίζει ηχητικά τη λέξη "αγάπη" στην κινέζικη γλώσσα. Οι επισκέπτες του άλσους θα μπορέσουν να νιώσουν το μπλε της ελληνικής θάλασσας και το ρομαντισμό που αποπνέει , όπως επισημαίνει δημοσίευμα του κινεζικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Σινχουά, ενώ η τουριστική και οικονομική ιστοσελίδα CE.cn αναφέρεται στο
"πέλαγος του έρωτα", που θα δημιουργήσει η Ελλάδα στο Τσαιογιάγκ.
Σε ώρα υψηλής ακροαματικότητας (20:00) το τηλεοπτικό κανάλι BTV 9 μετέδωσε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου ωριαία πολιτιστική εκπομπή διαλόγου, στην οποία συμμετείχε εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίνο μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης του μεγαλύτερου διαμερίσματος του Πεκίνου, του Τσαογιάγκ. Θέμα της εκπομπής ήταν οι εορτασμοί για την κινεζική πρωτοχρονιά και η κεντρική θέση της Ελλάδας σε αυτούς.
Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις οι συμμετέχοντες στην τηλεοπτική εκπομπή παρουσίασαν το "ελληνικό θεματικό πάρκο", που θα καλύψει την κεντρική πλατεία του Τσαογιάγκ.
Μέσα σε αυτό το πάρκο το Λύκειο των Ελληνίδων της Χαλκίδας και το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα Ιστιαίας Ευβοίας θα εναλλάσσονται σε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Ο ήχος της παραδοσιακής ελληνικής καμπάνας των εκκλησιών θα ηχήσει επίσης στο Άλσος Τσαογιάγκ μεταφέροντας ελληνικούς ήχους στο Πεκίνο και τις ευχές των Ελλήνων για το νέο κινεζικό έτος. Η καμπάνα αυτή θα είναι το δώρο της Ελλάδας στην Κίνα και θα παραμείνει στο Άλσος Τσαογιάγκ και μετά το τέλος των εκδηλώσεων, όπως επισημαίνει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα "Τα Νέα του Πεκίνου" (Beijing News).
Παράλληλα οι επισκέπτες του πάρκου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Ειδικό περίπτερο θα προσφέρει ελληνικά παραδοσιακά μικρογεύματα με βάση το σουβλάκι.
Πέρα από τις ελληνικές εικόνες, ήχους, μυρωδιές και γεύσεις θα υπάρχουν και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με χρώμα ελληνικό. Μεγάλα ταχυδρομικά κιβώτια θα είναι τοποθετημένα στην είσοδο του πάρκου. Εκεί, όπως σημειώνει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα "Τα Νέα του Πεκίνου", οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν ταχυδρομικά δελτάρια με ελληνικά ρομαντικά τοπία και να στέλνουν αυθημερόν μηνύματα στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Παράλληλα, το κοινό θα μπορεί να συμμετάσχει σε ένα παιχνίδι τοξοβολίας, όπου ο Έλληνας θεός του Έρωτα θα στοχεύει την Ελλάδα.
Η Ελλάδα είναι μεταξύ των τριών ελκυστικότερων προορισμών για τους Κινέζους σύμφωνα με σχετική αρθρογραφία της "Τσάινα Ντέιλι"
ΑΝΑΤΟΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια