Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ένα λάπτοπ "έσπασε" τον αποκλεισμό!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.), η συνεδρίαση ξεκίνησε χωρίς τη φυσική παρουσία εργαζομένων στο κτίριο λόγω του χθεσινού αποκλεισμού της εισόδου από απεργούς. Η έναρξη της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε μέσω ασύρματης σύνδεσης εκτός κτιρίου της ΕΧΑΕ (Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.) στη Λεωφόρο Αθηνών και ολοκληρώθηκε κανονικά, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος (ΟΑΣΗΣ), το οποίο ενεργοποιήθηκε...
από μακριά. Το συνολικό κόστος των συστημάτων λειτουργίας της ΕΧΑΕ ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ και μάλιστα το κέντρο ελέγχου και δεδομένων της ΕΧΑΕ χρησιμοποιεί εδώ στην Ελλάδα και το πρακτορείο Bloomberg, για τις πληροφοριακές του ανάγκες.
Τη χθεσινή ημέρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η ασύρματη σύνδεση έναρξης των χρηματιστηριακών συναλλαγών και ήταν επιτυχημένη, ενώ
αξίζει να σημειώσουμε ότι ολόκληρο το 2009 η Αθήνα δεν διέκοψε καθόλου τις συναλλαγές της, και η μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, το Λονδίνο, είχε συνολικές διακοπές τριών ωρών για ολόκληρο το έτος. Είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο 5μηνο που δημιουργήθηκε πρόβλημα με την έναρξη του Χ.Α., καθώς είχε προηγηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 η έκρηξη μηχανισμού που προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές, αλλά δεν επηρεάστηκε ο "εγκέφαλος" των χρηματιστηριακών συναλλαγών (Data Center).
Σύμφωνα με στελέχη της διεύθυνσης τεχνολογικών συστημάτων και υπηρεσιών της ΕΧΑΕ, το data center δεν υπέστη καμιά βλάβη, διότι βρίσκεται στα υπόγεια του κτιρίου (τέσσερις όροφοι κάτω από την επιφάνεια του εδάφους), απλώνεται σε μία έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων και είναι θωρακισμένο από μπετόν πάχους μισού μέτρου.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια