Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Υπογραφές για την εκστρατεία "ΙGOAL - Εκπαίδευση για όλους"

Οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της 20ης και της 21ης αγωνιστικής της Super League τα δύο ερχόμενα Σαββατοκύριακα ή τον φιλικό Ελλάδος - Σενεγάλης στις 3/3 , στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το θερινό Παγκόσμιο Κύπελλο Ν. Αφρικής, ή τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 24/4 ας μην απορήσουν όταν δουν παίκτες, παιδιά , διαιτητές και επόπτες να βγαίνουν ντυμένοι ομοιόμορφα στον αγωνιστικό χώρο: οι μπλούζες τους και τα πανό που θα ξεδιπλώσουν θα φέρουν τον λογότυπο "IGOAL - Εκπαίδευση για όλους".
"Goal" σημαίνει στόχος στα αγγλικά και η
συμβολική κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας που ξεκίνησε χθες και στην Ελλάδα, της οποίας ηγείται η Unesco, ενώ τη στηρίζουν η ActionAid, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Super League. Στόχος η συγκέντρωση υπογραφών είτε στη διεύθυνση www.actionaid.gr/1goal ή με SMS των 0,30 λεπτών γράφοντας ΑΑΗ, αφήνοντας κενό, κατόπιν το ονοματεπώνυμο και αποστολή στο 54002. Οι υπογραφές, μαζί με χιλιάδες από όλον τον κόσμο, θα παραδοθούν τον Σεπτέμβριο του 2010 στη Νέα Υόρκη, όπου θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση της απόδοσης των χωρών σε σχέση με τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, ένας εκ των οποίων είναι η πρόσβαση σε βασική "Εκπαίδευση για όλους", παιδιά, νέους και ενήλικες έως το 2015.
Μόλις πέντε χρόνια πριν, ο στόχος αυτός βρίσκεται αρκετά πίσω, όπως επισημαίνεται στη "Μελέτη για την Εκπαίδευση Για Όλους το 2010" που παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη. Σε αυτήν αναφέρθηκε η πρέσβης Καλής Θελήσεως της Unesco, κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τονίζοντας ότι η συγκυρία της διεθνούς οικονομικής κρίσης "απειλεί να απομακρύνει εκατομμύρια παιδιά από τα σχολεία στις πιο φτωχές χώρες τους κόσμου" Εκτός σχολείου έως το 2015 θα παραμείνουν 56 εκατομ. παιδιά, με το 54% να είναι κορίτσια, 71 εκατ. ενήλικες, ενώ θα πρέπει να εξευρεθούν 16 εκατ. δολάρια ετησίως για να επιτευχθεί ο στόχος.
"Να γράψουν το όνομά τους για εκείνους που δεν γνωρίζουν πώς να το κάνουν", κάλεσε τον κόσμο η πρόεδρος της ActionAid Hellas, κ. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ενώ τη στήριξή τους στο "IGOAL" εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ.Πιλάβιος, όσο και ο γενικός διευθυντής της Super League, Π.Κομνηνός, καθώς και οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Βραζιλίας, Γ. Καραγκούνης και Ζιλμπέρτο Σίλβα, που αποτελούν τα πρόσωπα της εκστρατείας στα σχετικά σποτ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια