Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πατρινό Καρναβάλι 2010

"Μπούλες, Πιερότοι, Βασιλιάς Καρνάβαλος, σοκολατοπόλεμος, Βασίλισσα του Καρναβαλιού, Κρυμμένος Θησαυρός, φάρσα, ανατροπή, σάτιρα, φλερτ....
Αυτό είναι το Πατρινό Καρναβάλι!
Σωματεία, όμιλοι, λέσχες, πληρώματα, παρέες, μικροί, μεγάλοι, εμείς και εσείς, αυτοί κάνουμε το Πατρινό Καρναβάλι". (Ελένη Δάσιου Πρόεδρος ΔΕΠΑΠ)
"Με το Πατρινό Καρναβάλι συμβαίνει κάτι μοναδικό.
Είναι ένα γεγονός που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και συνάμα παραμένει
ανεπανάληπτο. Είναι μια συλλογική έκρηξη κεφιού, χαράς και δημιουργίας χιλιάδων ανθρώπων, πατρινών και επισκεπτών, που συμμετέχουν και φιλοτεχνούν αυτή τη μοναδική στιγμή.
Το Πατρινό Καρναβάλι αναπνέει, μεγαλώνει, εξελίσσεται, ομορφαίνει και μας προσκαλεί.
Μας προσκαλεί σε μια απόδραση από τη γκρίζα καθημερινότητα και σε μια ευφρόσυνη παρένθεση στη ζωή μας.
Σ αυτή τη μεγάλη γιορτή είναι όλοι προσκεκλημένοι από τον ίδιο το Βασιλιά Καρνάβαλο, στην Πάτρα, την πρωτεύουσα του κεφιού και της Αποκριάς" . (Ανδρέας Φούρας Δήμαρχος Πατρέων)

"Η Πάτρα ανταμώνει και φέτος με τη φαντασία και τη δημιουργία. Η πρωτεύουσα της Αχαΐας αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά, μέσα από τη σάτιρα, τη συμμετοχικότητα και το ξεφάντωμα, σε μητρόπολη της ελεύθερης έκφρασης, των μικρών και των μεγάλων ανατροπών.
Οι καρναβαλικές παρελάσεις, το Καρναβάλι των Παιδιών, τα μπουρμπούλια, τα δεκάδες άρματα, τα θέατρα δρόμου, οι παντομίμες, το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, οι εκθέσεις, οι συναυλίες, οι χοροί και η κορύφωση με την παράδοση στην πυρά του Βασιλιά Καρνάβαλου, αποτελούν λίγες μόνο από τις ξεχωριστές στιγμές που θα ζήσουν οι επισκέπτες μας στους δρόμους της Πάτρας.
Σ αυτούς τους δρόμους της ξεγνοιασιάς και του κεφιού, της δημιουργίας και της τέχνης, σ αυτά τα....μονοπάτια, θα γίνουμε και φέτος ένα.
Ας το προσέξουμε, ας ανταμώσουμε, ας το βιώσουμε... (Αλέξης Σκαρμέας Αντιδήμαρχος Πολιτισμού)
Που θα μείνετε
Η Πάτρα είναι μεγάλη πόλη και φυσικά προσφέρει πάρα πολλές επιλογές για κάθε μικρή και μεγάλη απαίτηση και ακολούθως...τσέπη. Μπορείτε να επιλέξετε από τα καλύτερα και μάλλον ακριβότερα ξενοδοχεία της πόλης, με το σκεπτικό ότι για δύο διανυκτερεύσεις σε αστικό περιβάλλον μια κάποια παραπάνω πολυτέλεια φαντάζει ελκυστική. Στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας λειτουργούν 26 ξενοδοχεία (όλων των κατηγοριών) ώστε να καλύπτονται οι προτιμήσεις όλων των κατηγοριών των επισκεπτών.
Που θα φάτε
Για φαγητό, ποτό και διασκέδαση δεν μπορούμε παρά να επαναλάβουμε ότι η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, οπότε και οι επιλογές που προσφέρει σε κάθε τομέα είναι πραγματικά πολλές τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στην παλιά πόλη με παραδοσιακές ταβέρνες. Αν δεν σας αρέσουν οι επιλογές στο κέντρο, ψαροταβέρνες θα βρείτε προς την Αγυιά ή και στον παραλιακό Καστελόκαμπο και στο Ρίον. Αν, πάλι, η όρεξή σας τραβάει τσίπουρο, ούζο ή ό τι άλλο σε συνδυασμό με θάλασσα, δεν έχετε παρά να φτάσετε ως στα Βραχνέικα, ακολουθώντας το δρόμο προς Πύργο. Και εκεί οι επιλογές είναι πολλές.
Που θα διασκεδάσετε
* Στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου είναι συγκεντρωμένα καφέ-μπαρ που γεμίζουν κόσμο από το πρωί μέχρι το βράδυ.
*Τα βραδινά στέκια είναι συγκεντρωμένα στον μικροσκοπικό πεζόδρομο Ραδινού. Εδώ θα βρείτε ροκ μπαρ, μπιστρό και μοντέρνα μπαρ-ρεστοράν.
* Για ποτό μπορείτε να επιλέξετε τα Ψηλαλώνια και τον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου.
* Οι πιστοί του...clubbing κατευθυνθείτε στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια