Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

«Ράδιο Αρβύλα»: Η Καλύτερη Βραδινή Τηλεοπτική Εκπομπή;

Έκανε καλά ο ΑΝΤ1 που τους μετέφερε τη νύχτα;
Το πέτυχες τα τελευταία βραδιά και αναρωτήθηκες αν είχε γίνει κάποιο λάθος στον προγραμματισμό των εκπομπών του ΑΝΤ1.
Οι 4 του «Ράδιο Αρβύλα» πλέον προβάλλονται κάθε βράδυ κατά τις 11 και για τουλάχιστον μία ώρα και κάτι, δείχνουν βιντεάκια και σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Πολύ κόσμο ξενίζει αυτή η επανάληψη, αφού το καθημερινό το έχει συνηθίσει το μεσημέρι και όχι το βράδυ.
Να σου πω εδώ ότι απλά στην Ελλάδα είμαστε
καθυστερημένοι, αφού δεν θέλει και πολύ νιονιό για να καταλάβεις ότι οι νεανικές εκπομπές είναι καταδικασμένες αν παίζουν τις ώρες που οι πιτσιρικάδες είναι στα φροντιστήρια και οι μεγαλύτεροι ακόμα στη δουλειά.
Βέβαια, ο Έλληνας επιμένει να νομίζει ότι νούμερα θα κάνει μόνο το κουτσομπολιό και η κατινιά, αλλά η παρέα του Κανάκη την είδε αλλιώς.
Εδώ πρέπει να σου εξηγήσω ότι δεν συμπαθώ τόσο ούτε αυτόν ούτε τους υπόλοιπους.
ΟΚ, τους λάτρευα μικρός, μεγάλωσα με «Comfusio» στο Star, παρακαλούσα το σχολείο μου να πάμε ως guest στα live τους, είχα ντυθεί Μούτας («εχθρική συμμετοχή» — θυμάσαι;) στις Απόκριες του 1997 και είχα λυπηθεί όταν πέθανε ο Αντώνης Παραράς.
Και ναι, παρακολουθούσα «ΑΜΑΝ» και γέλαγα ειδικά τα πρώτα χρόνια.
Στη συνέχεια όμως τους βαρέθηκα, όλα τα σύγκρινα με τα παλιά και δεν μου άρεσε ούτε το «Ράδιο Αρβύλα» (το απογευματινό) ούτε οι άλλες μπούρδες που έκανε ο Καλυβάτσης.
Επίσης, δεν αντέχω αυτό το ημι-καγκούρικο στιλ που βγάζει το πάνελ του Κανάκη, ο λαϊκισμός που τους διακατέχει -αν και προσπαθούν να πείσουν ότι δεν είναι τέτοιοι- το ότι μου θυμίζουν ώρες ώρες συνέλευση στο πανεπιστήμιο που μιλάει κάποια ξεχασμένη συνιστώσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Γενικά δεν τους πάω πλέον.
Αλλά έρχεται εδώ η άλλη όψη του νομίσματος.
Γυρνάω κάθε μέρα κάπως αργά στο σπίτι, στο τσακ προλαβαίνω να δω «Ελληνοφρένεια», και μετά πρέπει να αντέξω τις μπούρδες-σειρές, τα χαζά ριάλιτι του Alpha (αυτό με τις μάνες είναι ό,τι χειρότερο είδα ποτέ), τον Παπακαλιάτη (κανονικά αυτό το πράγμα ούτε στην Αλάσκα δεν θα παιζόταν) και γενικά χαζομάρες.
Το να δω όμως αυτούς τους τέσσερις να κάνουν τον αντίστοιχο καγκουροχαβαλέ το βράδυ που αράζω στον καναπέ δεν με χαλάει καθόλου — αντίθετα μου αρέσει.
Θα δω τα αστεία βιντεάκια, θα χαζέψω ξαφνικά μια Αθηναία με κολοσσιαία βυζιά και στο τέλος θα απολαύσω live μουσικούλα από διάφορες indie και όχι μόνο μπάντες.
Διόλου άσχημα, δεν νομίζεις;
Αν όλο αυτό το format σού θυμίζει κάτι, είναι επειδή μοιάζει με τις Αμερικάνικες νυχτερινές εκπομπές λόγου.
Στην πραγματικότητα αυτό το είδος εκπομπής σκίζει σε πολλές χώρες, όπως στη Γερμανία που πραγματικά το καλύτερο σόου ήταν αυτό του Στεφάν Ραμπ που ξεκίνησε το TV Total ως εβδομαδιαία εκπομπή τύπου «ΟΛΑ» και κατέληξε καθημερινό με κλιπάκια και σχολιασμό — και φυσικά μουσική.
Σου φαίνεται χαζό αυτό που λέω;
Για τσέκαρε τα νούμερά τους:
Τριαντάρια στο νεανικό, με μόλις λίγες μέρες προβολής, εμένα μου λένε ότι μάλλον το πάνε μια χαρά.
yupi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια