Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

"Χορός των Δολοφόνων"

Ποιος θα το πίστευε;
Εδώ και δύο χρόνια κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο διάρκειας περίπου τεσσάρων λεπτών με 1.500 ανθρώπους να χορεύουν, ακολουθώντας πιστά τη χορογραφία του βιντεοκλίπ "Thriller" του Μάικλ Τζάκσον.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο βίντεο έχει δεχτεί πάνω από 36 εκατομμύρια επισκέψεις.
Δεν πρόκειται για υποψήφιους του "So you think you can dance", αλλά για τους κρατουμένους στο Κέντρο Κράτησης και Σωφρονισμού στο νησί Σεμπού των Φιλιππίνων, που είναι γνωστό με τα αρχικά CPDRC.
O διευθυντής των φυλακών το παρουσιάζει ως ένα προχωρημένο σύστημα σωφρονισμού. Είναι όμως πραγματικά έτσι;
Η "Εμπόλεμη Ζώνη" του Σωτήρη Δανέζη στις 14 Ιανουαρίου μας παρουσιάζει ένα
συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ με τίτλο "Χορός των Δολοφόνων"
Η φυλακή που διοικεί ο Μπάιρον Γκαρσία, εκτός από τα περίεργα βλέμματα, έχει συγκεντρώσει και πλήθος καταγγελιών. "Προσπαθούσαμε από τον Μάιο του 2008 να μας επιτραπεί να κάνουμε το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ. Ο διευθυντής των φυλακών μας έδωσε τελικά το "πράσινο φως" το Νοέμβριο του 2009", λέει ο Σωτήρης Δανέζης. "Φθάνοντας εκεί ήρθα τρεις φορές σε σύγκρουση μαζί του. Κάποια στιγμή μάλιστα μου είπε: "Σκάσε και μη διαφωνείς μαζί μου και κάνε ό τι σου λέω". Εκείνη τη στιγμή φαντάστηκα πώς θα συμπεριφέρεται στους κρατούμενους" Μιλώντας μάλιστα με έναν από τους "πρωταγωνιστές - κρατούμενους" ο Σωτήρης Δανέζης μας περιγράφει την αγωνία του αλλά και την απάντηση που του έδωσε όταν τον ρώτησε για το "μυστικό της επιβίωσης". "Αν σε βάλουν να χορέψεις ένα χορευτικό κομμάτι, καν το, αν το κομμάτι δεν χορεύεται, απλά συνεργάσου"
Οι κρατούμενοι των εν λόγω φυλακών μοιάζουν καταδικασμένοι να χορεύουν νυχθημερόν, αφού η προπόνηση και οι πρόβες για να δοθεί η τελική παράσταση είναι ατελείωτες. Τόσο το σόου όσο και η διάρκειας οκτώ ωρών πρόβα βιντεοσκοπούνται και "ανεβαίνουν" στο Διαδίκτυο, όπου μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρώσει τα βλέμματα 85 εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ δίνουν και "ζωντανή παράσταση" το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα. "Πρόκειται για το πρώτο σύνολο ανθρώπων που υποβάλλεται σε θεραπεία μετά μουσικής", υποστηρίζει το "αφεντικό" της φυλακής που είναι γόνος πολιτικής οικογενείας του νησιού. "Όταν έκανα ένα πλάνο στα χέρια του, που είναι γεμάτα χρυσά δακτυλίδια με πολύτιμες πέτρες, εξοργίστηκε. Μας πέταξε δύο φορές έξω", συνεχίζει ο Σωτήρης Δανέζης.
Ο Γκαρσία πειραματίζεται με την ψυχολογία και τη συμπεριφορά των υποδίκων που κατηγορούνται για σοβαρά παραπτώματα. Θεωρεί ότι ο χορός λύνει πολλά προβλήματα, ισχυριζόμενος ότι ένα τραγούδι των Queen το 2004 στάθηκε ικανό να σταματήσει τον πόλεμο μεταξύ δύο συμμοριών εντός της φυλακής. Το τι συμβαίνει πραγματικά θα το δούμε στη μικρή οθόνη.
ΕΤ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια