Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έκρηξη γεννήσεων λόγω κρύου

Τα χιόνια και οι διακοπές ρεύματος μπορεί να δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινή μας μετακίνηση και στη δουλειά μας, αλλά έχουν και ένα καλό.
Φέρνουν τα ζευγάρια πιο κοντά ...Οικονομολόγοι και μαίες στη Βρετανία περιμένουν έκρηξη των γεννήσεων σε περίπου εννέα μήνες από σήμερα.
Το ρητό "Κρύο, καιρός για δύο" φαίνεται ότι αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα.
Η Βρετανία
έζησε πρόσφατα μια από τις πιο παγωμένες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών και οι ειδικοί θεωρούν ότι όσοι έμειναν σπίτι τους λόγω χιονιού βρήκαν έναν πολύ ευχάριστο τρόπο για να περάσουν την ώρα τους.
Μελέτες έχουν δείξει ότι εννέα μήνες μετά από σφοδρές χιονοπτώσεις ή διακοπές ρεύματος - γεγονότα που αναγκάζουν τον κόσμο να μένει σπίτι του - αυξάνει ο αριθμός των γεννήσεων.
Με τον αριθμός των γεννήσεων πέρυσι στη Βρετανία να φτάνει τις 791.000 - που ήταν ρεκόρ 15ετίας - φέτος ο αριθμός αναμένεται να είναι ακόμη υψηλότερος.
Πέρυσι το Χιούστον του Τέξας είχε 25% αύξηση των γεννήσεων εννέα μήνες μετά τις μεγάλες διακοπές ρεύματος που προκάλεσε ο τυφώνας Αίκ.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι ο έξτρα χρόνος που περνούν τα ζευγάρια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ευεργετικός για τη σχέση τους. Αυτό όμως συμβαίνει μόνο αν το ζευγάρι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Αν δεν τα πάει καλά, ο έξτρα χρόνος στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλεί περισσότερες εντάσεις.
ΕΤ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια