Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

5Μαθήματα ανακύκλωσης παραδίδει το ΚΠΕ Κόνιτσας!

Όλο και πιο πολλοί μαθητές στα σχολεία των Ιωαννίνων μαθαίνουν την αξία της ανακύκλωσης και μυούνται στην σημαντική αυτή διαδικασία, ώστε τελικά να την υιοθετήσουν ως πρακτική της καθημερινής τους ζωής και να την εφαρμόσουν όταν πλέον ενηλικιωθούν.
Κι αυτό χάρη σε έναν εκπαιδευτικό φορέα από την ακριτική Κόνιτσα (!) που με τις περιβαλλοντικές δράσεις τις οποίες υλοποιεί το τελευταίο διάστημα, παραδίδει…μαθήματα για το πώς η οικολογική ευαισθητοποίηση μπορεί να γίνει πράξη στα σχολεία της πόλης μας. Ο λόγος για το
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κόνιτσας, που σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών, έχει ξεκινήσει και υλοποιεί στο παρόν σχολικό έτος ένα πιλοτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην ανακύκλωση, το οποίο εφαρμόζεται ήδη σε δέκα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Μάλιστα, αρχής γενομένης από αυτό το μήνα, το εν λόγω πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί και σε αρκετά ακόμη σχολεία, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, καθώς ο Δήμος αποφάσισε να διαθέσει κι άλλους κάδους για συλλογή ειδών από χαρτί και αλουμίνιο! Το μόνο που απαιτείται είναι η εκ μέρους των σχολείων εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ανακύκλωση προς το Κ.Π.Ε. Κόνιτσας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα σχολεία των Ιωαννίνων που συμμετέχουν σήμερα στο πρόγραμμα ανακύκλωσης η διαδικασία έχει ξεκινήσει σε πρώτη φάση με το χαρτί. Στις αυλές των σχολείων έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης και το υλικό το οποίο συγκεντρώνεται, συλλέγεται από ειδικό απορριμματοφόρο του Δήμου και μεταφέρεται στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών που λειτουργεί στην Βιομηχανική Περιοχή, όπου γίνεται περαιτέρω επεξεργασία, προκειμένου αυτό να επαναχρησιμοποιηθεί.
Με την απόφαση του Δήμου να διαθέσει περισσότερους κάδους, η διαδικασία μπορεί πλέον να επεκταθεί και σε άλλα σχολεία της πόλης μας. Μάλιστα, αυτή θα περιλαμβάνει στο εξής την ανακύκλωση όχι μόνο χαρτιού αλλά και αλουμινίου, αφού θα διατεθούν και αρκετοί κάδοι για την συλλογή του συγκεκριμένου υλικού.
Στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιεί φέτος με επιτυχία, το ΚΠΕ Κόνιτσας θα πραγματοποιήσει και ενημερωτική ημερίδα, σε συνεργασία με τα σχολεία του συγκροτήματος της Ακαδημίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση πάνω στην σημασία που έχει η ανακύκλωση στην εποχή μας. Η ημερίδα θα γίνει την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ακαδημίας και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και πολίτες που ενδιαφέρονται για το θέμα.
Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία που επιθυμούν να τοποθετήσουν κάδους ανακύκλωσης στον αύλιο χώρο τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας στα τηλέφωνα: 26550-23825 και 26550-23903 (υπεύθυνες είναι οι κυρίες Μ. Νάστου και Φ. Ζιώγου) ή να στείλουν μία αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Κέντρου: kpekon@otenet.gr.
Κώστας Αγόρης - Πρωϊνός Λόγος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια