Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ημερολόγιο Σπαθάρειου Μουσείου Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου 2010

Στη μνήμη του Δασκάλου και τιμητή του Θεάτρου Σκιών, Ευγένιου Σπαθάρη, το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου, προχώρησε για το 2010 στην έκδοση ενός διαφορετικού ημερολογίου.
Η φετινή έκδοση αποτελεί το πρώτο μέρος μιας σειράς ημερολογίου που θα αφηγούνται την ελληνική ιστορία, όπως αυτή έχει παρουσιαστεί από το Ελληνικό Θέατρο Σκιών.
Το Ημερολόγιο του 2010 απεικονίζει αποσπάσματα από
το έργο του Ευγένιου Σπαθάρη "Βάτραχοι" του Αριστοφάνη, που παρουσίασε ο μεγάλος Δάσκαλος για πρώτη φορά πριν από 30 χρόνια.
Ο Ευγένιος Σπαθάρης έπαιξε το έργο για τελευταία φορά το Δεκέμβριο του 2008 στο Ζάππειο Μέγαρο, με την ευκαιρία του εορτασμού των 30 χρόνων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Η ίδια παράσταση είχε προγραμματιστεί να παιχθεί από τον ίδιο στις εκδηλώσεις "Σπαθάρεια 2009" στο Μαρούσι τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως δεν πρόλαβε να εκπληρώσει την επιθυμία του.
Με την εικονογραφημένη αναβίωση της παράστασης η επιθυμία του υλοποιείται. Μέσα από τις φωτογραφίες που περιλαμβάνει το Ημερολόγιο του 2010, παρακολουθούμε την κωμωδία τους Αριστοφάνη να ξετυλίγεται διασκευασμένη και διανθισμένη με τα παθήματα του παμπόνηρου και πολυμήχανου Καραγκιόζη.
ΛΙΖΑ Χ''

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια