Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Φωτογράφος της Χρονιάς είναι Έλληνας 2009

Ο Μανώλης Coupe Καλομοίρης γεννήθηκε στο Παρίσι , αλλά έχει ελληνικές καταβολές, καθώς είναι δισέγγονος του μουσουργού Μανώλη Καλομοίρη.  
Ανακηρύχθηκε Καλύτερος Φωτογράφος της Χρονιάς για το Τοπίο στο διαγωνισμό Take a View, που ιδρύθηκε από τον δημοφιλή Άγγλο....
φωτογράφο Charlie Waite και διεξήχθη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αγγλία. Θέμα του διαγωνισμού ήταν το βρετανικό τοπίο και στόχος του να αποτελέσει την πλατφόρμα πάνω στην οποία θα στηθεί ένα αρχείο ποιοτικών εικόνων από το σήμερα για το αύριο.

Η φωτογραφία του Μανώλη Καλομοίρη που απέσπασε το 1ο βραβείο απεικονίζει τη θέα από τους βράχους του Old Man of Storr στο Isle of Skye στη Σκωτία. Ο Μανώλης Coupe Καλομοίρης έρχεται σε πρώτη επαφή με τη φύση και τη φωτογραφία στα εφηβικά του χρόνια. Αργότερα παρακολουθεί σεμινάρια του Πλάτωνα Ριβέλλη στον Φωτογραφικό Κύκλο και έπειτα πηγαίνει στο Λος Άντζελες για να συνεχίσει τις σπουδές του. Έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες του στα περιοδικά "Φωτογράφος", "Έψιλον", "Γεωτρόπιο" και "Passport", ενώ το 2006 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο ΦΑΟΣ και εξέδωσε το λεύκωμα "Σάμος, ένα φωτογραφικό ταξίδι" Βραβεύτηκε στο διαγωνισμό της EPSON στην Αθήνα το 2008. www.emmanuelcoupe.com.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια