Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εκτελέστηκαν δυο Κινέζοι για το.. μολυσμένο γάλα!

Εκτελέστηκαν το πρωί της 24ης Νοεμβρίου, δύο στελέχη της εταιρείας Sanlu στην Κίνα, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για το σκάνδαλο με το μολυσμένο με μελαμίνη γάλα, που κόστισε τη ζωή έξι βρεφών και 300,000 μικρών παιδιών που αρρώστησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση των κινέζικων Αρχών.
Οι δύο Κινέζοι επιχειρηματίες, ο Zhang Yujun και ο Geng Jinping είχαν καταδικαστεί σε θάνατο και εκτελέστηκαν σήμερα τα ξημερώματα.
 Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο
ο Zhang Yujun εκτελέστηκε γιατί «έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια με επικίνδυνα μέσα» και ο Geng Jinping επειδή «παρήγαγε και πουλούσε τοξικές τροφές». Το γάλα το παρήγαγε και το διέθετε στην αγορά ο όμιλος Sanlu. Άλλα 19 στελέχη δικάστηκαν και τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης τον περασμένο Ιανουάριο, μεταξύ των οποίων ήταν η γενική διευθύντρια της εταιρείας Tian Wenhua, η οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αφού γνώριζε για το μολυσμένο γάλα που εμπορευόταν η εταιρεία της. Οι οικογένειες των θυμάτων εξοργίστηκαν με την απόφαση του δικαστηρίου για την Tian Wenhua, αφού περίμεναν να καταδικαστεί και εκείνη σε θάνατο. Η μελαμίνη χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών υλών και λιπασμάτων. Όταν προστεθεί ως ενισχυτικό στις τροφές μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα νεφρά. Το τοξικό γάλα πουλήθηκε σε μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες και στο εξωτερικό, όπου χρησιμοποιήθηκε ως συστατικό σε σοκολάτες, γιαούρτια και άλλα προιόντα. Τα εν λόγω προϊόντα αποσύρθηκαν από την αγορά, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου. Το Σεπτέμβριο του 2008, το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι αρρώστησαν χιλιάδες παιδιά από την κατανάλωση μολυσμένου γάλακτος με μελαμίνη.

Δύο άνδρες εκτελέστηκαν στην Κίνα, αφού κρίθηκαν ένοχοι για απαγωγές παιδιών, τα οποία πωλούσαν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων. Το πρακτορείο Xinhua ανέφερε ότι ο 55χρονος Χου Μινγκούα και ο 27χρονος Σου Μπίντε, εκτελέστηκαν την Πέμπτη, αφού καταδικάστηκαν στην εσχάτη των ποινών από διαφορετικά δικαστήρια, επειδή απήγαγαν παιδιά για να τα πουλήσουν. Τα παιδιά προορίζονται κυρίως για άτεκνα ζευγάρια σε αγροτικές περιοχές, που ήθελαν αγόρια. Ο Χου κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή εννέα παιδιών από το 1999 έως το 2005. Τα πέντε από αυτά εντοπίστηκαν και επέστρεψαν στις οικογένειές τους, αλλά "τα υπόλοιπα αν και εντοπίστηκαν από την αστυνομία δεν βρήκαν τους γονείς τους", σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua. Ο Σου κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή έξι παιδιών στο διάστημα 2005-2006, από τα οποία το ένα δεν έχει επανασυνδεθεί με την οικογένειά του. Οι απαγωγές παιδιών είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα στην Κίνα, που προκαλεί την οργή της κοινής γνώμης, που κατηγορεί την αστυνομία ότι δεν κάνει επαρκείς έρευνες για τον εντοπισμό των παιδιών που χάνονται. Κάθς χρόνο εξαφανίζονται από τα σπίτια τους εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες παιδιά, αρκετά από τα οποία πέφτουν στα χέρια συμμοριών που τα χρησιμοποιούν ως επαίτες. Πολλά παιδιά επίσης πωλούνται σε άτεκνα ζευγάρια, ιδιαιτέρως στις περιοχές όπου οι οικογένειες αποζητούν ένα αγόρι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια