Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σημαιοφόρος υπό διωγμό

Στην Ελληνική Αστυνομία των 50.000 ένστολων, που όλοι βρίσκονται στον δρόμο, κυνηγούν το έγκλημα και κανείς δεν "λουφάρει" σε ανενεργές υπηρεσίες και φρουρές επισήμων, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη, δεν υπήρχε ούτε μία θέση γραφείου για έναν δόκιμο αστυφύλακα, ο οποίος λίγους μήνες προτού.....

αποφοιτήσει από τη σχολή καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος. Πόσο μεγάλη απογοήτευση να νιώθει, άραγε, αυτές τις ημέρες που παλεύει να ανεβάσει τη σημαία της χώρας του στον ψηλότερο ιστό του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης για άτομα με αναπηρία και εκείνη του κλείνει την πόρτα της μοναδικής επαγγελματικής του διεξόδου;..
"Ακατάλληλος για τη συνέχιση της φοίτησής του και ακατάλληλος για την παραμονή του στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας", αποφάνθηκε τον περασμένο Μάρτιο η ανώτατη υγειονομική επιτροπή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και ο 21χρονος Αντώνης Τσαπατάκης έχασε τον κόσμο κάτω από τα πληγωμένα του πόδια. Από τα Χριστούγεννα του 2006, όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη, πάλευε να ξανασταθεί όρθιος, αν και οι γιατροί δεν έδιναν πολλές ελπίδες. Παράλληλα με την αποκατάσταση στην Ελλάδα και την Αγγλία, συνέχισε το αγαπημένο του κολύμπι, ως αθλητής του Αρίωνα Χανίων, ξεδίνοντας στην πισίνα. Με την εντυπωσιακή παρουσία του είχε στους πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης ΑμεΑ, κερδίζοντας δύο χρυσά μετάλλια, ο Αντώνης κλήθηκε στην εθνική ομάδα. Ήδη από την Πέμπτη βρίσκεται στο Ρέικιαβικ, για να φέρει στην πατρίδα ένα ευρωπαικό μετάλλιο... Στο μυαλό του στριφογυρίζει μια λέξη: "Γιατί;"..."Όταν είχα το σοβαρό τροχαίο - τι ειρωνεία: Έξω από το κολυμβητήριο των Χανίων - ήμουν στο δεύτερο έτος στη Σχολή Αστυνομίας στο Ρέθυμνο", λέει λίγο προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της ελληνικής αποστολής για την Ισλανδία. "Πήρα δύο αναρρωτικές άδειες και είχα ελπίδες. Διαψεύστηκαν... 
Και όμως, πιστεύω ότι θα μπορούσα να συνεχίσω να προσφέρω στην ΕΛ.ΑΣ. σε κάποια υπηρεσία γραφείου ή, έστω, ως πολιτικό προσωπικό, κάτι που γίνεται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπου στέκονται πραγματικά δίπλα σε άτομα με αναπηρίες..", συμπληρώνει. Αν και έδινε σκληρό αγώνα για την υγεία του, ο Αντώνης δεν το έβαλε κάτω. Άλλωστε, μεγάλωσε στις πισίνες, με κολύμβηση και πόλο. Αυτή τη φορά, το αγαπημένο του άθλημα ήταν... φυσικοθεραπεία. Έβαλε στόχο το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης και άρχισε την εντατική προπόνηση. 
Τον Μάρτιο, όμως ήρθε το "χαρτί" από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ:"Ακατάλληλος"...Έπρεπε πλέον να ζήσει με μια αναπηρική σύνταξη. Έσφιξε τα δόντια και τον Ιούλιο πήρε μέρος στους αγώνες. Κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο και τα 100 μέτρα πρόσθιο.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια