
Ο πρώτος Χρυσός Σκούφος για εκείνον ήρθε το 2004 και από τότε συλλέγει διακρίσεις και βραβεία.
Τα υλικά της κουζίνας του χαρακτηρίζονται από την άριστη ποιότητα και τη φρεσκάδα. Ένα από τα αγαπημένα του
είναι τα άγρια μανιτάρια Γρεβενών. ΄Έντονες γευστικές μνήμες, μας εκμυστηρεύεται, που έχουν καταγραφεί από τότε που μικρός με τον πατέρα του μάζευαν στα δάση της Τοσκάνης άγρια μανιτάρια. Οι συζητήσεις με τον πατέρα του στους περιπάτους πολλές και "η μύηση" στην υψηλή γαστρονομία μόλις έχει αρχίσει για τον μικρό Έκτορα. Τα μανιτάρια που έβρισκαν ήταν μορχίλες, ζιρόλ και πορτσίνι. Στο σπίτι τα μαγείρευαν με τον παραδοσιακό ιταλικό τρόπο με σκόρδο, μαϊντανό και ελαιόλαδο. Την ίδια ατμόσφαιρα με διαφορετικούς ανθρώπους συνάντησε όταν φίλη του "τον οδήγησε" στα Γρεβενά. Τα άγρια μανιτάρια, εκτός από την απίθανη γεύση τους, είναι διαιτητικά, έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και είναι πλούσια πηγή βιταμίνης D. Απλά θέλουν προσοχή και γνώση για τη συγκομιδή τους, γιατί κάποια είναι επικίνδυνα και δηλητηριώδη. Ο Εκτορας είναι από τότε από τους πιο ένθερμους πρεσβευτές της γραβενιώτικης γαστρονομίας με τα πολυβραβευμένα τυροκομικά προϊόντα, όπως το ανεβατό (ΠΟΠ), τη φέτα, τα βιολογικά κρέατα και όσπρια που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του. Μιλώντας με τον ΄Εκτορα διαπιστώνεις ότι εκτός κουζίνας μεταμορφώνεται σε ένα γλυκύτατο πλάσμα, που μιλάει με ευαισθησία για τη φύση, την ποίηση, αλλά κυρίως για το ψάρεμα με τον πατέρα του στις θάλασσες της Κέρκυρας. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο μετά την ενασχόλησή του με τη μαγειρική τέχνη. taste & style
0 Σχόλια