Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μόδα: Λάμψη στα χρόνια της πανδημίας

Όταν ο Μάικλ Κορς παρουσίασε την φθινοπωρινή κολεξιόν του τον περασμένο Απρίλιο, ο κόσμος βρισκόταν εν μέσω ενός κύματος Covid-19, με χιλιάδες νέα κρούσματα να καταγράφονται κάθε 24 ώρες παγκοσμίως.  Όχι ότι θα το μάντευε κάποιος από τα ρούχα. Για να γιορτάσει τα 40 χρόνια της επιχείρησης Κορς, η Ναόμι Κάμπελ, η Έλενα Κρίστενσεν και άλλα super models φόρεσαν λαμπερά ρούχα. Ακόμα και τα γκρι έλαμψαν.
Ο Κορς δεν είναι πια μόνος. Σχεδόν κάθε μεγάλος σχεδιαστής μόδας αντέδρασε στην πανδημία με τον ίδιο τρόπο: λάμψη στην υπερβολή.  Οι συλλογές προέβλεπαν την τάση μιας πελατείας που, μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα είχε συλλογική διάθεση για γιορτή.
«Ο κόσμος βαρέθηκε να μένει στο σπίτι και να φορά φόρμες και μακό μπλουζάκια», λέει ο δημοσιογράφος μόδας  Joe Zee. «Ο κόσμος δεν είναι απλώς έτοιμος να ντυθεί ξανά, αλλά είναι έτοιμος να βάλει τα πιο μαξιμαλιστικά ρούχα που υπάρχουν. Υπάρχει κάτι εξαιρετικά ευχάριστο να κοιτάζεις κάτι που λάμπει». 
Η Sarah Rutson, σύμβουλος μόδας και πρώην αντιπρόεδρος του Net-a-Porter, συμφωνεί. «Όλοι σκέφτονται το ίδιο: “Χρειαζόμαστε κάποια αισιοδοξία”. Πρέπει να αισθανθούμε ότι υπάρχει ελαφρότητα», λέει. «Αλλιώς, τι; Θα μείνουμε στο γκρι, το μαύρο και το άσπρο για το υπόλοιπο της ζωής μας;»
Η παραλλαγή του Δέλτα έχει αμβλύνει αυτή τη γιορτινή διάθεση, οπότε για όσους δεν είναι έτοιμοι για πλήρες glam, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να προσθέτουν τόνους λάμψης στην γκαρνταρόμπα τους. 
«Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να ενσωματώνουν αυτές τις ξεχωριστές στιγμές στη μινιμαλιστική γκαρνταρόμπα τους», λέει η Taylor Tomasi Hill, διευθύντρια δημιουργικού και μόδας της εφαρμογής Yes. 

Οι τάσεις της μόδας

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια