Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παναγιώτα Σαχαρίδη: Διδάσκει θεραπευτικό χορό σε ΑμεΑ, άτομα με Άσπεργκερ και διάσπαση προσοχής

Ο χορός ξεκινά. Η νεαρή κοινωνική λειτουργός δίνει οδηγίες και τα βήματα των μαθητών συντονίζονται στον ρυθμό της μουσικής.
Οι φιγούρες εκτελούνται με απόλυτη δεξιοτεχνία και τίποτα δεν μαρτυρά ότι οι παρτενέρ της ταλαντούχας δασκάλας χορού, αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα ή έχουν άλλου είδους δυσκολίες. Στο σύνολό τους, οι δεκαεπτά μαθητές της Παναγιώτας Σαχαρίδη είναι υπέροχοι και χορεύουν μαζί της, στο χώρο της στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, από ζεϊμπέκικο μέχρι λάτιν και τάνγκο, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματά τους, μέσω του χορού.
«Ο χορός είναι μία μορφή ολιστικής προσέγγισης καθώς ακουμπά τον νου, την ψυχή και το σώμα», εξηγεί η κ. Σαχαρίδη, που ασχολείται με τη χοροθεραπεία και συμπληρώνει ότι οι καλύτεροι διάλογοι, ακόμα και με άτομα που δεν έχουν καμία λεκτική επικοινωνία, μπορούν να γίνουν μέσω του χορού, ενώ πολλά ακόμη προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν χορεύοντας.
Οι δεκαεπτά μαθητές της Παναγιώτας Σαχαρίδη είναι υπέροχοι και χορεύουν μαζί της, στο χώρο της στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης από ζεϊμπέκικο μέχρι λάτιν και τάνγκο
Η Κοινωνική Λειτουργός και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, που είναι δασκάλα χορού σε αθλητικούς συλλόγους στην Ορμύλια και στη Σιθωνία, εφαρμόζει εδώ και τέσσερα χρόνια το πρόγραμμα της Συμβουλευτικής μέσω χορού και κίνησης σε ΑμεΑ. 
Ο πρώτος της μαθητής ήταν ο Χρήστος Πουρνάρας, ένας ενήλικας με βαριά νοητική υστέρηση και αυτισμό, ο οποίος έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα για τα σπουδαία χορευτικά του κατορθώματα, όπως εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» η κ. Σαχαρίδη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια