Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τραγουδίστρια Χριστιάνα 1953-2021

26.2.1953 - 28.11.2021
Η Χριστιάνα, που είχε γεννηθεί το 1953, έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο το απόγευμα της Κυριακής, ενώ τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ.
Στο πλευρό της όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια ήταν η οικογένειά της, ο πρώην σύζυγός της Δημήτρης Σταμάτης (ο οποίος είχε διατελέσει νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας αλλά και βουλευτής της ΝΔ)  αλλά και τα δύο παιδιά τους.
Η Χριστιάνα Λαβίδα προερχόταν από καλλιτεχνική οικογένεια: αδερφή της είναι η Βασιλική Λαβίνα, σύζυγος του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, και ξαδέλφη της η Ελένη Βιτάλη.

Στη δισκογραφία της περιλαμβάνονται μεγάλες επιτυχίες όπως τα τραγούδια «Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε», «Τα μάτια σου», «Τι να μας κάνει η νύχτα», «Σαριμπιντάμ», «Η νύχτα θέλει», «Εβγα, τελάλη μου», «Χόρεψε με ένα ταγκό», «Μίλα μου» (με τον Δάκη) και βέβαια το περίφημο «Τελειώσαμε λοιπόν».
Η Χριστιάνα (Λαβίδα) έγινε γνωστή μόνο με το μικρό της όνομα, την δεκαετία του ΄70 και του ΄80. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου 1953. Το επώνυμο της είναι Λαβίδα και είναι αδελφή της επίσης τραγουδίστριας Βασιλικής Λαβίνα συζύγου του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου και εξαδέλφη της Ελένης Βιτάλη κόρης του συνθέτη Τάκη Λαβίδα. Συνεργάστηκε με σπουδαίους καλλιτέχνες και δημιουργούς. Η Χριστιάνα τραγούδησε τα καλύτερα ντουέτα στην ελληνική δισκογραφία όπως το "Μίλα μου" (με τον Δάκη), "Τα Κύθηρα" (με τον Μητροπάνο), "Τελειώσαμε λοιπόν" (με τον Πάριο), "Τί να μας κάνει η νύχτα" (με τον Τουρνά). Τραγούδησε σόλο κομματάρες όπως το "Εσύ που μ΄αγαπάς", "Γιαρεμ Γιαρεμ", "Τα μάτια σου", "Φώτα κι άλλα φώτα" κ.ά.. Απεβίωσε στις 28 Νοεμβρίου 2021.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια